31.08.2010

4'ü Birarada Denemesi: Rokforlu Domates Çorbası, Otlu Tavuk, Soğanlı Pazı ve Domatesli Pilav

CLICK FOR ENGLISH 
   


Hepsi bir arada tarifleri seviyorum. Geçenlerde aklıma acaba 4 şeyi aynı anda pişirebilir miyim diye bir fikir geldi. Sınırları biraz zorlamak istedim ve böylece bu tarif ortaya çıktı.

Hazırladığım yemekler birbiriyle tam anlamıyla bağlantılı değil. Yani üstte et pişerken altta o etin sosu pişmiyor ya da başka deyişle bahsi geçen tarifler ayrı ayrı olarak farklı zamanlarda da pişirilebilir. Asıl denemek istediğim tam anlamıyla tüm bir akşam yemeğini pişirebilmekti. Size de hayal gücünüzü zorlayıp yeni şeyler denemenizi tavsiye ederim. Aynı anda tatlıyı da yapabilsem süper olacaktı ama benden şimdilik bu kadar :)

Bu tarifte yer alan yemeklerin listesi:

Rokfor Peynirli Domates Çorbası
Otlu Tavuk
Soğanlı Pazı
Domatesli Pilav

Yazı olarak uzun görünebilir ama gözünüzü korkutmasın, oldukça basit

Malzemeler (4 kişilik)

Rokfor Peynirli Sos
50gr rokfor peyniri
50gr krem peynir (labne peyniri, philadelphia vb)
50gr yoğurt
15gr sızma zeytinyağı

Domates Çorbası
20gr margarin ya da tereyağı
10gr sızma zeytinyağı
800gr kırmızı olgun domates
700gr su
100gr süt
40gr Thermomix sebze konsantresi
5-6 yaprak fesleğen
5gr şeker
Tuz

250gr kaynar su
45gr un

4 dilim kızarmış tost ekmeği (servis ederken)

Soğanlı Pazı Garnitür
300gr pazı yaprağı
150gr beyaz soğan
Sosu için: Arzuya göre sızma zeytinyağı, sirke, tuz

Otlu Tavuk
20gr maydanoz yaprağı
2-3 yaprak fesleğen
2-3 yaprak adaçayı
2 dal biberiye (sadece yapraklar)
500gr tavuk göğüs fileto
Tuz, karabiber, sızma zeytinyağı

Domatesli Pilav
150-200gr pirinç

  • Rokfor peynirli sos için tüm malzemeleri hazneye koyup önce 10 saniye 3 Hız, sonra 10 saniye 4-5 Hız karıştırın ve bir kaseye alarak buzdolabında saklayın

  • Pazı yapraklarını doğrayın. Soğanı da halkalar halinde dilimleyin. Varoma Kabına yerleştirin

  • Yıkayıp kuruladığınız hazneye maydanoz, fesleğen, adaçayı ve biberiye yapraklarını koyup 35 saniye 7 Hız doğrayın.
  • Tavuk filetoları fırçayla hafif yağlayıp üzerlerine tuz ve karabiber serpin
  • Yağlı kağıdı ıslatıp elinizle suyunu sıkarak Varoma Tepsisine koyun. 
  • Tavuk filetoları elinizle otlu sosa bulayıp Varoma Tepsisine dizin
  • Yağlı kağıdı üzerine katlayarak kapatın

  • Çalkalayıp kuruladığınız TM31'in haznesine margarin ve zeytinyağını koyarak 3 dakika 90ºC 1 Hız ısıtın.
  • Kabaca doğranmış domatesleri ekleyip 10 saniye 5 Hız doğrayın
  • Su, süt ve sebze konsantresini ekleyin.
  • Varoma Kabı ve Varoma Tepsisini de haznenin üzerine yerleştirin ve 15 dakika 100ºC 1-2 Hız pişirin

  • Hazneye fesleğen, şeker ve gerekiyorsa tuz ilave edin.
  • Buhar sepetini dikkatlice takın ve pirinci tartarak sepetin içine dökün
  • Kapağını kapatıp Varoma Kabı ve Tepsisini tekrar yerleştirerek 18 dakika daha 100ºC 1-2 Hızda pişirin (Pirincin cinsine göre pişme süresi birkaç dakika daha uzayabilir)

  • Varoma Kabı ve Tepsisini kenara alıp sıcak tutun
  • Buhar sepetindeki pirinci kaşıkla dikkatlice karıştırın (böylece fazla suyu süzülecektir) ve ayrı bir kaba alarak sıcak tutun

  • Hazneye 250gr kaynar su ve 45gr un ekleyin. Çorbayı 5 dakika 100ºC 2-3 Hız pişirin
  • Son olarak 1 dakika 10 Hız çırpın.

  • Kızarmış tost ekmeklerinin üzerine rokfor peynirli sostan sürün. Kaseye aldığınız çorbanın ortasına yerleştirerek servis yapın

  • Soğan ve pazının üzerine yağ, sirke ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabaklarına alın
  • Yanına otlu tavuk ve pilav koyup servis yapın

Afiyet olsun...

4 in 1 Challenge: Tomato Soup with Roquefort Cheese Sauce, Herby Chicken, Chard with Onion, Tomato Pilaf

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
   

I love All in One Recipes. Some days back I thought if it would be possible to cook 4 dishes at the same time. I wanted to see my limits. This is how I came up with this recipe.

The dishes in this recipe are not completely related with each other. I mean it is not like we steam some meat in Varoma and cook its sauce in TM Bowl. In other words, they can be cooked separately in different times. What I wanted to see was if a 4-in-1 recipe would be possible.

I'd recommend you to challenge your imagination and try new things and ideas

It would be perfect if I could make also the dessert at the same time but... this is all I can.. for now! :)

 

The list of the dishes in this recipe:

Tomato Soup with Roquefort Cheese Sauce
Herby Chicken
Chard with Onion
Tomato Pilaf


It might look difficult judging from the length of the post but don't be alarmed,  it is very easy


Ingredients (4 people)

Roquefort Cheese Sauce
50g Roquefort
50g cream cheese like Philadelphia
50g yogurt (Turkish/Greek kind)
15g extra virgin olive oil (=EVO)


Tomato Soup
20g butter or margarin
10g EVO
800g ripe red tomatoes
700g water
100g milk
40g Thermomix vegetable stock
5-6 basil leaves
5g sugar
Salt (if needed)


250g extra boiling water
45g flour

4 slices of toasted bread 

Chard with onion
300g chard leaces
150g white onion
Dressing: EVO, vinegar, salt


Herby chicken
20g parsley leaves
2-3 basil leaves
2-3 sage leaves
2 springs of rosemary (leaves only)
500g chicken breast fillets
Salt, black pepper, EVO


Tomato Pilaf
150-200g rice


  • To prepare Roquefort Cheese Sauce: Put all the ingredients in TM Bowl and mix for 10 seconds on Speed 3 and then 10 more seconds on Speed 4-5. Set aside and keep in the fridge


  • Chop chard leaves. Cut onion thin slices (ring-shaped). Place all in Varoma Bowl

  • In a washed and wiped TM Bowl put parsley, basil, sage and rosemary leaves. Chope for 35 seconds on Speed 7.
  • Brush chicken fillets with a little oil and season with a little salt and pepper
  • Wet some baking paper with water and squeeze well (carefully not to tear it up) and place in Varoma Tray
  • Coat chicken with herby mixture and place on baking paper in Varoma Tray. Fold baking paper onto chicken


  • In a washed and wiped TM Bowl put butter and EVO. Warm for 3 minutes at 90ºC on Speed 1
  • Add roughly chopped tomatoes and chop for 10 seconds on Speed 5
  • Add water, milk and Thermomix stock
  • Place Varoma Bowl and Tray on the top. Cook for 15 minutes at 100ºC on Speed 1-2

  • Add basil leaves, sugar and salt if needed
  • Insert steaming basket. Weigh and put rice inside
  • Close TM Lid. Place back Varoma Bowl and Tray. Cook 15-18 minutes more at 100ºC on Speed 1-2 (It might take less or longer depending on the type of the rice)

  • Set aside Varoma Bowl and Tray and keep warm
  • Mix rice in steaming basket (so it would drain). Set aside, keep warm 

  • Add 250g boiling water and 45g flour in TM Bowl. Mix for 10 seconds on Speed 8
  • Cook for 5 minutes at 100ºC on Speed 2-3
  • Blend for 1 minute on Speed 10

  • Spread Roquefort cheese sauce onto toasted slices. Serve soup into bowls. Place slices in the center of the bowls.

  • Dress chard and onion with EVO, vinegar and salt. Serve into plates. Place chicken and rice next to the vegetables.

    Afiyet olsun...

    30.08.2010

    Soğuk Salatalık Çorbası

    CLICK FOR ENGLISH
    PER ITALIANO
       

    60gr taze soğan
    20gr sızma zeytinyağı
    500gr salatalık (+ süslemek için ayrıca salatalık dilimleri)
    30gr taze sıkılmış limon suyu
    1 limon rendesi
    600gr su
    25-30gr Thermomix sebze ya da tavuk konsantresi
    200gr yoğurt (+ her kase için ayrıca birer yemek kaşığı)
    Gerekirse Tuz (ben eklemedim)

    • Soğanı 5 saniye 6 hız doğrayın


    • Zeytinyağını ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
    • Kabaca doğramış salatalıklarla beraber limon suyu, limon kabuğu rendesi, su ve Thermomix konsantresini ekleyip 20 dakika 90ºC 1 Hız pişirin

    • Pişen çorbayı 1 dakika 9 Hız çırpın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın

    • Yoğurdu ekleyip 20 saniye 6 Hız çırpın. Buzdolabında soğumaya bırakın

    • Çorbanızı servis kaselerine alıp birer kaşık yoğurt koyun ve salatalık dilimleriyle süsleyerek servis yapın

    Afiyet olsun...



    Cold Cucumber Soup


    60g spring onion
    20g extra virgin olive oil
    500g cucumber (+ some extra slices to decorate)
    30g fresh lemon juice
    Grated peel of 1 lemon
    600g water
    25-30g Thermomix vegetable or chicken stock concentrate
    200g yogurt (+ 1 tbsp for each bowl)
    Salt if needed (I didn't add)

    • Chop onion for 5 seconds on Speed 6


    • Add oil and cook for 3 minutes at 100ºC on Speed 1
    • Add roughly chopped cucumbers, lemon juice and peel, water and TM stock. Cook for 20 minutes at 90ºC on Speed 1

    • Blend it for 1 minute on Speed 9. Let it cool down at room temperature

    • Add yogurt and blend for 20 seconds on Speed 6. Let it cool in the fridge

    • Serve it into bowls, add 1 tbsp yogurt to each bowl and decorate with cucumber slices

    Enjoy!



    Zuppa Fredda di Cetrioli


    60g di cipollotti
    20g di olio extra vergine di oliva
    500g di cetrioli in pezzi (+ 1 cetriolo a fettine per decorazione)
    30g di succo di limone
    Scorza grattugiata di un limone
    600g di acqua
    25-30g di dado di pollo oppure dado vegetale fatto col Bimby
    200g di yogurt greco naturale (+ 1 cucchiaio per ogni ciotola)
    Sale se necessario (Io non l'ho aggiunto)

    • Tritare il cipollotto per 5 secondi a Velocità 6


    • Aggiungere l'olio e cuocere per 3 minuti a 100ºC Velocità 1
    • Aggiungere i cetrioli, l'acqua, il dado, il succo e la scorza di limone. Cuocere per 20 minuti a 90ºC Velocità 1.

    • Frullare per 1 minuto a Velocità 9. Lasciare raffreddare a temperatura ambiente.

    • Aggiungere lo yogurt e frullare per 20 secondi a Velocità 6. Mettere nel frigorifero e lasciare raffreddare.

    • Servire nelle ciotole di zuppa, aggiungere 1 cucchiaio di yogurt e decorare con delle fettine di cetriolo

    Buon Appetito...

    27.08.2010

    Maydanozlu Rulo Balık

    CLICK FOR ENGLISH
       

    600gr derisi ve kılçıkları ayıklanmış balık fileto (Hazır aldım)
    50g sızma zeytinyağı (Ben daha az kullandım)
    20gr maydanoz yaprağı
    1 yumurta
    40gr galeta unu
    30gr parmesan
    Tuz, karabiber
    150gr beyaz şarap
    150gr su
    30gr un
    1 diş sarımsak

    • Balık filetoları yıkayıp kurulayın ve temiz tezgah üzerine sererek 10gr zeytinyağı ile fırçalayın.
    • Parmesanı hızı 2'den 9'a arttırarak 15 saniye rendeleyip kenara alın
    • Maydanozu 5 saniye 7 Hız rendeleyin, spatula ile ortada toplayın, yarısını ayrı bir tabağa alın
    • Haznede kalan maydanozun üzerine 50gr balık fileto, yumurta, galeta unu, parmesan rendesi, tuz ve biber ekleyip 10 saniye 5 Hız karıştırın
    • Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 20 saniye daha 4 Hız karıştırın
    • Elde ettiğiniz karışımı balıkların üzerine yayın ve balıkları rulo şeklinde sararak 10gr zeytinyağı ile yağlanmış Varoma Kabına dizin. Balıkların üzerine fırçayla yağ sürün
    • Hazneyi yıkamaya gerek olmadan şarap, su, un, sarımsak ve kenara aldığınız doğranmış maydanozu ilave edin. 
    • Varoma Kabını yerleştirerek 15 dakika Varoma Isısında 2 Hız pişirin
    • Kalan yağı balıkların üzerine dökerek 5 dakika daha Varoma Isısında 3 Hızda pişirin
    • Tabaklara alıp üzerine sos gezdirin ve yanında limon dilimleri ve maydanozla servis yapın. (Ben buharda pişirdiğim kuşkonmaz ile servis yaptım)

    Afiyet olsun...

    Io e il mio Bimby Kitabındaki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir.

    Steamed Fish Rolls


    600g fish fillets, skin and bones removed 
    50g extra virgin olive oil (I used less)
    20g parsley leaves
    1 egg
    40g bread crumbs
    30g parmesan
    Salt, black pepper
    150g white wine
    150g water
    30g flour
    1 clove of garlic


    • Wash and wipe fish fillets. Place them on a clean surface and brush with 10g of oil
    • Grate parmesan for 15 seconds speeding up from 2 to 9 and set aside
    • Chop parsley for 5 seconds on Speed 7, clean down the sides of TM Bowl with spatula. Take 1/2 of it into another plate
    • Add 50g fish fillet, egg, bread crumbs, grated parmesan, salt and pepper onto the remaining parsley in TM Bowl and mix for 10 seconds on Speed 5
    • Mix for 20 seconds on Reverse/Speed 4
    • Spread the mixture onto fish fillets and roll them. Place them into Varoma Bowl which you preciously brushed with 10g of oil
    • Brush fish rolls with 10g of oil
    • Without washing TM Bowl put wine, water, flour, garlic and chopped parsley which you set aside before
    • Place Varoma Bowl and cook for 15 minutes at Varoma Temperature on Speed 2
    • Drizzle fish rolls with the remaining 10g of oil and continue to cook for 5 minutes at Varoma Temperature on Speed 3
    • Serve fish rolls into the plates. Decorate with parsley and lemon slices. (I served together with my steamed asparagus)


    Afiyet olsun...

    It is adapted from Io e il mio Bimby with a few modifications

    26.08.2010

    Maydanozlu Mantar Eşliğinde Pastırmalı Tavuk Köftesi

    CLICK FOR ENGLISH
       
     

    Çok sevdiğim Hepsi Bir Arada tariflerinden biri. Bu lezzetli tarifle aynı anda hem köftenizi hem de sebze garnitürünüzü aynı anda hazırlayıp zamandan kazanabilirsiniz

    50gr parmesan
    500gr tavuk göğüs
    200gr ricotta peyniri
    1 yumurta sarısı
    Tuz, muskat
    100gr ince dilimlenmiş çemensiz pastırma ya da jambon
    20gr maydanoz yaprağı
    1-2 diş sarımsak
    25gr sızma zeytinyağı
    500gr dilimlenmiş mantar
    250gr su
    Tuz


    • Parmesanı kabaca doğrayarak hazneye alın ve hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkararak 15 saniye rendeleyin
    • Tavuk etinin kemik ve sinirlerini ayıklayıp orta büyüklükte küp küp doğrayın
    • TM31, 6 Hızda çalışır haldeyken kapaktaki delikten tavuk etini ekleyin ve 50 saniye doğrayın
    • Ricotta, yumurta sarısı, tuz ve muskat ekleyip 50 saniye 4 Hızda karıştırın ve aynı zamanda Thermomix Spatulası ile de karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir karışım elde edeceksiniz
    • Pastırma dilimlerini temiz mutfak tezgahı ya da yağlı kağıt üzerine yan yana (hafif üst üste gelecek şekilde) dizin
    • Tavuklu karışımı pastırma dilimlerinin üzerine alın, Varoma Kabının boyutunu gözönünde tutarak dikdörtgen şekil verin (Ellerinizle çalışmayı tercih ediyorsanız ellerinizi suyla ıslatın)
    • Pastırma dilimlerini tavuk köftesinin üzerine kapatıp güzelce kaplayın ve Varoma Kabına alın

    • Yıkayıp kuruladığınız hazneye maydanoz ve sarımsağı koyarak 5 saniye 7 Hız doğrayın
    • Zeytinyağını ilave edip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
    • Dilimlediğiniz mantarları ve suyu ekleyip tuzunu ayarlayın.
    • Varoma Kabını haznenin üzerine yerleştirip Varoma Kapağı ile örtün.
    • Saat Yönü Tersine Çalışma Opsiyonunu seçerek 30-35 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin.
    • Köfteyi dilimleyip yanına mantar koyarak tabaklara servis yapın

    Afiyet olsun.


    Not: Mantarın pişme suyunu kenara alıp çorba yaparken kullanabilirsiniz

    Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz

    Chicken Loaf Wrapped in Ham with Mushroom

     

    It is one of the All-in-One recipes that I really like. You can prepare both your chicken and vegetables at the same time


    50g parmesan
    500g chicken breast
    200g ricotta cheese
    1 egg yolk
    Salt, nutmeg
    100g ham slices like speck (I used bresaola)
    20g parsley leaves
    1-2 cloves of garlic
    25g extra virgin olive oil
    500g common mushrooms, sliced
    250g water
    Salt


    • Put roughly chopped parmesan in TM Bowl and grate for 15 seconds speeding up from 2 to 9 
    • Clean chicken from nerves and bones if there are any and cut into cubes
    • Start TM on Speed 6 and add chicken through the hole of TM Lid. Mix for 50 seconds
    • Add ricotta, egg yolk, salt and nutmeg. Mix for 50 seconds on Speed 4 and use also TM Spatula through the hole of TM Lid. You will have a very soft texture
    • Place ham slices next to each other on a clean surface or baking paper in a way they touch one another
    • Put chicken mixture in the center of ham slices and give it a rectangular shape (considering the size of Varoma Bowl). If you prefer to work with your hands wet them a little to work better
    • Cover chicken loaf completely with ham slices and place it in Varoma Bowl

    • Put parsley and garlic in washed and wiped TM Bowl. Chop for 5 seconds on Speed 7
    • Add oil and cook for 3 minutes at 100ºCon Speed 1
    • Add sliced mushrooms, water and salt
    • Place Varoma Bowl and cook for 30-35 minutes at 100ºC on Reverse/Soft Speed
    • Cut into slices and serve together with mushrooms

    Buon Appetito


    Note: You can use mushroom broth in your soups

    The link for the original recipe is here

    25.08.2010

    Çiğ Sebze Çorbası

    CLICK FOR ENGLISH
        

    Hafif ve besleyici olan bu çorbada patates hariç bütün sebzeleri çiğ olarak kullanıyoruz
    Patatesleri önceden haşlayabilir ya da mikrodalgada pişirebilirsiniz. Ben dahil pek çoğumuz mikrodalgayı sadece buz çözdürmek ve yemek ısıtmak için kullanıyoruz. Pişirme fonksiyonundan gerektiği gibi yararlanmıyoruz. Ben bu tarifteki patatesleri mikrodalgada pişirdim. Oldukça basit ve hızlı. Kısaca özetlemek gerekirse patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra üzerlerine çatalla birkaç delik açıyoruz ve mikrodalgaya uygun bir tabak ya da tepsiye koyup üzerini streç filmle örterek maksimumda (800-850W) 7-8 dakika pişiriyoruz

    4 kişilik 
    400gr su
    25gr Thermomix Sebze Konsantresi
    80gr kereviz
    50gr soğan
    70gr havuç
    200gr yeşil kabak
    150gr pişmiş patates
    50gr pazı yaprağı
    8-10 yaprak fesleğen

    Arzuya göre: sızma zeytinyağı, parmesan rendesi

    • Su ve sebze konsantresini hazneye koyup 7 dakika 100ºC 1 Hız ısıtın
    • Bütün sebzeleri yıkayıp kabaca doğrayın
    • Sebzeleri ekleyip 1 dakika 7-8 Hız çırpın
    • Servis kasesine alın ve arzuya göre biraz zeytinyağı gezdirip parmesan serpin

    Afiyet olsun...

    Not: Bu tarifle koyu kıvamlı bir çorba elde edeceksiniz. Eğer açmak isterseniz biraz daha kaynar su ilave edin.

    Io e il mio Bimby Kitabından uyarlanmıştır

    Raw Vegetable Soup



    We use raw vegetables in this soup except potatoes. You can boil potatoes in advance or cook them in microwave oven. Most of us don't use our microwaves properly, including myself. We usually use them just to defrost or warm food. Their cooking function is underappreciated. I cooked potatoes in microwave for this recipe. According to my microwave's guidebook practically you just wash and wipe potatoes and then make some holes with a fork. Then cook them around 7-8 minutes in max Watt (mine has 850W), covered with plastic film


    4 people
    400g water
    25g Thermomix vegetable stock
    80g celery
    50g onion
    70g carrot
    200g zucchini
    150g cooked potatoes
    50g chard leaves
    8-10 basil leaves

    Optional: extra virgin olive oil, grated parmesan

    • Put water and TM vegetable stock and warm for 7 minutes at 100ºC on Speed 1
    • Chop roughly all the vegetables
    • Add all the vegetables and blend for 1 minute on Speed 7-8
    • Serve into bowls. 
    • You can drizzle with a little oil and sprinkle with some Parmesan if you wish

    Buon Appetito...


    Note: You will have a thick soup with this recipe. You can make it thinner by adding some more hot water 

    It is adapted from Io e il mio Bimby with a few changes

    24.08.2010

    Bezelyeli Yahni

    CLICK FOR ENGLISH
       

    1 soğan, dörde bölünmüş (100gr)
    1 kereviz sapı, kabaca doğranmış (80gr)
    1 havuç, kabaca doğranmış (100gr)
    40gr sızma zeytinyağı
    600gr dana/sığır eti, 3-3,5cm küp küp doğranmış
    Un
    100gr beyaz şarap
    200gr küp küp doğranmış domates veya domates konservesi
    Tuz
    Pul biber (arzuya göre)
    300gr dondurulmuş bezelye

    • Hazneye soğan, kereviz sapı ve havucu koyup 5 saniye 7 Hız doğrayın ve spatulayla ortada toplayın
    • Zeytinyağı ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız kavurun
    • Küp küp doğradığınız eti unlayın. Hazneye koyup Ölçü Kapağı açık olarak Saat Yönü Tersine Çalışma Opsiyonu (SYTÇ) ile 5 dakika Varoma Isısı Kaşık Hızında kavurun
    • Beyaz şarabı ekleyip 5 dakika daha Ölçü Kapağı açık şekilde SYTÇ ile Varoma Isısı Kaşık Hızında pişirin
    • Domates, tuz, pul biber ekleyip SYTÇ ile 20 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
    • Bezelyeleri ekleyin ve SYTÇ ile 20 dakika daha 100ºC Kaşık Hızında pişirin

    Afiyet olsun...


    Io e il mio Bimby Kitabından adapte edilmiştir

    Beef Stew with Green Peas


    1 onion, quartered (100g)
    1 celery stick, roughly chopped (80g)
    1 carrot, roughly chopped (100g)
    40g extra virgin olive oil
    600g beef, cut into 3-3.5cm cubes
    Flour (to coat with)
    100g white wine
    200g canned diced tomatoes (I used fresh tomatoes)
    Salt
    Red pepper flakes (optional)
    300g frozen green peas

    • Chop onion, celery and carrot for 5 seconds on Speed 7. Clean down the sides of TM Bowl with spatula
    • Add oil and saute for 3 minutes at 100ºC on Speed 1
    • Coat meat with flour. Put into TM Bowl and cook for 5 minutes at Varoma Temperature on Reverse/Soft Speed with MC OFF
    • Add vine and cook for 5 minutes at Varoma Temperature on Reverse/Soft Speed with MC OFF
    • Add tomatoes, salt, red pepper flakes and cook for 20 minutes at 100ºC on Reverse/Soft Speed
    • Add green peas and cook for 20 minutes at 100ºC on Reverse/Soft Speed


    Afiyet olsun...


    It is adapted from Io e il mio Bimby

    23.08.2010

    Tatlı-Ekşi Soslu Biber

    CLICK FOR ENGLISH
       

    2 diş sarımsak
    50gr sızma zeytinyağı
    700gr kırmızı, yeşil, sarı biber
    10gr tuz
    30gr şeker
    40gr balsamik sirke
    40gr beyaz şarap

    • Sarımsak ve yağı hazneye koyup 3 dakika 100ºC 1 Hız ısıtın
    • Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp yıkadıktan sonra doğrayın. (Ben 2-3cm doğradım)
    • Biberlerle beraber tuz, şeker, sirke ve şarap ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma Opsiyonu ile 20 dakika Varoma Isısı Kaşık Hızında pişirin
    • Ilık ya da soğuk olarak servis yapın

    Afiyet olsun...

    Io e il mio Bimby Kitabından adapte edilmiştir

    Sweet and Sour Peppers: "Pepperoni in Agrodolce"


    2 cloves of garlic
    50g extra virgin olive oil
    700g red, green, yellow peppers
    10g salt
    30g sugar
    40g balsamic vinegar
    40g white wine

    • Saute garlic and oil for 3 minutes at 100ºC on Speed 1
    • Wash and remove the seeds of peppers. Cut into pieces (I cut into 2-3cm pieces)
    • Add peppers, salt, sugar, vinegar and wine. Cook for 20 minutes at Varoma Temperature on Reverse/Soft Speed
    • You can serve tepid or cold


    It is adapted from Io e il mio Bimby

    20.08.2010

    Portakallı Rezene Salatası

    CLICK FOR ENGLISH 
     

     

    350gr rezene, kabaca doğranmış
    150gr portakal, kabuğu soyulup dörde doğranmış
    20 çekirdeksiz zeytin
    50gr ceviz
    15gr sızma zeytinyağı
    10gr balsamik sirke
    Tuz

    • Bütün malzemeleri hazneye koyup 4 saniye 4 Hız doğrayın
    • Gerekirse 2 saniye daha 4 Hız doğrayın
    • Üzerini ayrıca zeytin ve portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz

    Afiyet olsun...

    Orange Fennel Salad


    350g fennel, roughly chopped
    150g orange, peeled and quartered
    20 pitted black olives
    50g walnuts
    15g extra virgin olive oil
    10g balsamic vinegar
    Salt


    • Put all the ingredients in TM Bowl and chop for 4 seconds on Speed 4
    • If needed chop 2 more seconds on Speed 4
    • You can decorate with olives and orage slices if you wish

    Afiyet olsun...


    19.08.2010

    Tavuklu Mercimek Salatası

    CLICK FOR ENGLISH
       

    Hafif ama doyurucu ve lezzetli bir tarif arıyorsanız Tavuklu Mercimek Salatası tam size göre...

    4 kişilik
    1 litre su
    35gr Thermomix Sebze Konsantresi
    250gr yeşil mercimek
    500gr tavuk göğüs fileto
    Tuz, taze çekilmiş karabiber
    300gr havuç
    250gr kiraz domates, dörde doğranmış
    25gr maydanoz yaprağı
    1 kırmızı elma

    Sos için:
    20gr sebze suyu
    30gr zeytinyağı
    20gr hardal
    20gr beyaz şarap sirkesi

    • Mercimekleri kullanmadan önce yıkayın ve 2 saat kadar soğuk su dolu bir kapta bekletin.

    • Hazneye su ve sebze konsantresini koyup 10 saniye 4 Hız karıştırdıktan sonra 10 dakika 100ºC 2 Hız ısıtın.
    • Sebze suyu ısınırken havuçları yuvarlak ince dilimler halinde doğrayıp Varoma Kabına koyun
    • Yağlı kağıdı su altında ıslatıp suyunu elinizle iyice sıkın (kağıdı yırtmadan dikkatlice sıkın) ve Varoma tepsisine yerleştirin.
    • Tavukları tuzlayıp biberleyin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Yağlı kağıdı tavukların üzerine katlayarak kapatın. 

    • Hazırladığınız sebze suyundan 20 gramını sos için kenara alın
    • Suda beklettiğiniz mercimeklerin suyunu süzdükten sonra hazneye koyun. Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirerek Varoma Kapağını örtün.
    • Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 30 dakika Varoma Isısında Kaşık Hızında pişirin
    • Pişen mercimeklerin suyunu süzüp derin bir kaba alın ve soğumaya bırakın (İsterseniz sebze suyunu atmayıp daha sonra çorba yaparken kullanabilirsiniz)
    • Mercimeklerin üzerine domatesleri ekleyin
    • Havuçları ayrı bir kaba alın
    • Hazneyi soğuk suyla kabaca yıkadıktan sonra maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayın.
    • Maydanozun yaklaşık 1/3'ini havuçların üzerine ekleyin. Çok az yağ gezdirip tuz serpin ve karıştırın
    • Maydanozun kalan 2/3'ünü mercimeklerin üzerine ekleyin

    • Hazneyi bir kez daha kabaca çalkalayın.
    • Bütün sos malzemelerini hazneye koyup 15 saniye 3 Hız çırpın.

    • Elmayı dörde bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince dilimleyin ve ayrı bir kaba alın. Sosu elmaların üzerine dökün ve harmanlayın
    • Elma dilimlerini tabağı süslemek için kenara ayırın ve sosu mercimeklerin üzerine dökün. Taze çekilmiş karabiber ekleyip karıştırın

    • Tavukları şeritler halinde dilimleyin
    • Servis tabağına mercimeği ve yanına havucu koyun. Mercimeğin üzerine tavuk ve elma dilimlerini dizip servis yapın
    • Soğuk ya da ılık servis yapabilirsiniz

    Afiyet olsun

    Mutfak Rehberi Dergisi'ndeki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır

    Chicken Lentil Salad


    If you would like to eat something light, refreshing and filling this is just for you...


    4 portions
    1 litre water
    35g Thermomix vegetable stock
    250g green lentils
    500g chicken breast fillets
    Salt, fresh grinded black pepper
    300g carrots
    250g cherry tomatoes, quartered
    25g parsley leaves
    1 big red apple


    Sauce:
    20g of our previously prepared vegetable broth
    30g extra virgin olive oil
    20g mustard
    20g white wine vinegar


    • Wash lentils and leave them in cold water for 2 hours before you use

    • Put water and vegetable stock in TM Bowl and mix for 10 seconds on Speed 4. Cook for 10 minutes at 100ºC on Speed 2
    • In the meantime cut carrots into thin round slices and put them in Varoma Bowl
    • Wet baking papaer under the tap water and squeeze well and place in Varoma Tray
    • Season chicken fillets with salt and fresh grinded pepper. Fold baking paper onto chicken fillets

    • Get 20g of Thermomix vegetable broth that you just prepared and set aside
    • Wash and drain lentils. Add them into the broth in TM Bowl. Place Varoma Bowl and Tray
    • Cook for 30 minutes at Varoma Temperature on Reverse/Soft Speed
    • Drain cooked lentils, put them in a deep bowl and let them cool (you can use lentil-vegetable broth for your soups if you wish)
    • Add tomatoes onto lentils
    • Put carrots into another plate
    • Rinse and dry TM Bowl with cold water
    • Chop parsley for 5 seconds on Speed 7
    • Add 1/3 of chopped parsley onto carrots. Drizzle with a little oil, season with salt and mix
    • Add the remaining 2/3 of parsley onto lentils

    • Rinse again TM Bowl roughly.
    • Add all the sauce ingredients and mix for 15 seconds on Speed 3

    • Cut apple in quarters and remove the seeds.
    • Cut apple into thin slices. Put them in a bowl. Pour the sauce onto apples and gently mix
    • Keep apple slices aside to decorate serving plate later! Pour the sauce onto lentils and mix

    • Cut chicken into strips
    • Put lentil salad and carrots into serving plate. Place chicken strips on the lentils, decorate with apple slices and serve 
    • You can serve cold or tepid

    Afiyet olsun

    It's adapted from a recipe in Mutfak Rehberi Magazine with a few modifications

    18.08.2010

    Şekersiz Light Muhallebi

    CLICK FOR ENGLISH
       

    Nihayet eli yüzü düzgün diyet bir tatlı tarifi. Muhallebi ne şeker ne de margarin içeriyor! Açıkçası denemeden önce lezzet açısından biraz karamsardım ama ilk kaşığı alır almaz çok beğendik. Yapması çok basit olan bu tarif için malzemeler ve prosedür şöyle:

    Muhallebi için:
    20gr pirinç unu
    30gr buğday nişastası
    75gr un
    200gr su
    1 litre yarım yağlı süt

    Üzeri için:
    1 su bardağı pekmez
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
    Tarçın


    • Su, pirinç unu, buğday nişastası ve unu 30 saniye 3-4 Hız çırpın
    • Sütü ilave edip 10 dakika 90ºC 4 Hız pişirin
    • 4 dakika daha 100ºC 4 Hız pişirin
    • Muhallebiyi önceden ıslattığınız geniş bir kalıba dökün (ben 20x30cm bir kalıp kullandım) ve ılınmaya bırakın
    • Ilındıktan sonra buzdolabına alıp 2-3 saat soğumaya bırakın
    • Muhallebiyi 8 eşit porsiyona kesip tabaklara alın
    • Herbirinin ortasına keskin bir bıçağın ucuyla artı işareti çizin.
    • Üzerlerine tarçın serpin. Birkaç tatlı kaşığı pekmez dökün ve son olarak ceviz serptikten sonra servis yapın

    Afiyet olsun


    Not: Pekmez, tarçın ve cevizleri tam servis yapmadan önce ekleyin. 

    Alev Kaman'ın Modern Türk Mutfağı adlı kitabından adapte edilmiştir

    Light Milk Pudding with Grape Pekmez


    Finally I found a light dessert recipe that I liked. The pudding doesn't contain any sugar or fat! In fact I did not set my hopes up when I decided to prepare it but we really enjoyed it as soon as we got the first spoon.

    I don't recommend you to taste before dressing though because it is practically tasteless! :)
    Dressing turns it to be something else!

    As for Pekmez dressing... It is something like molasses. I used a kind made of grapes. Since I didn't try any other grape molasses than Pekmez, I won't be of any help to tell you how similiar they actually taste. For more information you can check Wiki

    I believe I could use this light pudding with some other sauces and dressings. I haven't tried yet. I update if I try any


    Milk Pudding:
    20g rice flour
    30g wheat starch
    75g flour
    200g water
    1 litre semi-skimmed milk


    Dressing:
    1 cup of pekmez (like grape molasses)
    1 cup of roughly chopped walnuts or hazelnuts
    Cinnamon


    • Mix water, rice flour, wheat starch and flour for 30 seconds on Speed 3-4
    • Add milk and cook for 10 minutes at 90ºC on Speed 4
    • Cook for 4 minutes at 100ºC on Speed 4
    • Wet a casserole with a bit of water (I used 20x30cm size)
    • Pour your pudding into casserole and let it cool down at room temperature
    • After cooled down, let it rest in the fridge for 2-3 hours

    • Cut pudding into 8 equal pieces, take into serving plates
    • Make a "+" shaped incision in the center of each pudding using a sharp knife
    • Sprinkle with cinnamon. Dress with a few dessert spoons pekmez, sprinkle with some walnuts and serve


    Afiyet olsun :)


    Note: Dress with pekmez, cinnamon and walnuts just before you serve, not in advance!

    It is adapted from the book named Modern Turkish Kitchen by Alev Kaman 

    17.08.2010

    Guinness Biralı Dana Yahni: Patates salatası eşliğinde

    CLICK FOR ENGLISH
       

    Guinness Siyah Biralı yahni nasıl olur diye merak ediyordum. Yaptım ve gördüm, çok güzel olurmuş!

    Forum Thermomix'ten riv_mum'ın tarifinden hareketle ve üzerinde 1-2 değişiklik yaparak yaptığım bu yahni tarifinden çok memnun kaldım.

    ÖNEMLİ: Pişirme süresi kullandığınız etin kalitesine ve cinsine göre değişecektir. Ben kasaptan yumuşak yerinden yağsız yumuşak sığır eti aldım. Toplamda 60 dakika pişirdim ama bir 15 dakika daha az pişirsem de olurdu aslında. Tahmin edeceğiniz gibi yumuşak etler için daha kısa, sert etler için daha uzun süre pişirmek gerekiyor

    Yahni için:
    2 kereviz sapı, kabaca doğranmış (120gr)
    1 havuç, kabaca doğranmış (100gr)
    1 soğan, dörde doğranmış (90gr)
    500gr yağsız dana ya da sığır eti, küp küp doğranmış
    50gr un
    20gr zeytinyağı
    200gr kültür mantarı, dilimlenmiş
    400gr küp küp doğranmış domates konservesi
    270gr Guinness Stout Bira (Siyah Bira)
    50gr Thermomix sebze konsantresi
    100gr su
    2 defne yaprağı
    8-10 kuru erik
    Tuz, karabiber

    Patates salatası için:
    10gr maydanoz yaprağı
    500gr küçük doğranmış patates (buharda kolay pişirmek için büyük doğramayın)
    Arzuya göre sızma zeytinyağı, tuz, sirke

    • Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın

    • Hazneyi kabaca yıkayıp çalkaladıktan sonra kereviz sapı ve havuçları 3 saniye 4-5 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın
    • Soğanı 4 saniye 7 Hız doğrayın
    • Et, un ve yağı ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonu ile 3 dakika 100ºC 1 Hız soteleyin
    • Kereviz, havuç, mantar, domates, bira, defne yaprağı, sebze konsantresi ve su ilave edin.
    • SYTÇ ile 60 dakika 100ºC 1 Hız pişirin (Daha önce de belirttiğim gibi pişirme süresi etin cinsine ve kalitesine göre 30 dakikadan 60 (ve hatta daha fazla) dakikaya kadar değişebilir)

    • Patatesleri varoma kabına koyun ve eti pişirmeye başladıktan 10 dakika sonra Varoma kabını haznenin üstüne yerleştirip Varoma kapağını kapatarak patatesleri pişirin. (25-30 dakika sonra patateslerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse biraz daha pişirin)
    • Pişen patatesleri bir kaba alıp doğranmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve arzuya göre sirkeyle karıştırarak patates salatanızı hazırlayın

    • Yahninizin pişmesinin son 20 dakikasında kuru erikleri de ekleyerek pişirmeye devam edin

    • Pişen yahniyi tabaklara alıp yanına patates salatası koyarak servis yapın

    Afiyet olsun...


    Yararlanılan kaynaklar: riv_mum'ın Beef and Guinness Stew Tarifi ve Guinness Stout Beef Stew Tarifi

    Guinness Stout Beef Stew


    I was wondering about Guinness Stout Beef Stew. I've tried recently! It really is delicious!

    I used riv_mom's recipe from Forum Thermomix with a few modifications


    IMPORTANT ! : Cooking time given here is all indicative because it may differ due to quality and the type of the meat you are using. I bought non-fat and tender beef meat from butcher's. I cooked 60 minutes, however it would have been enough even 15 minutes less. As you know tender meat requires shorter cooking time, otherwise it may take longer


    Stew:
    2 celery sticks, roughly chopped (120g)
    1 carrot, roughly chopped (120g)
    1 onion, quartered (90g)
    500g beef, cut into cubes
    50g flour
    20g extra virgin olive oil
    200g common mushrooms, sliced
    400g canned diced tomatoes
    270g Guinness Stout Beer
    50g Thermomix vegetable or meat stock
    100g water
    2 bay leaves
    8-10 dried prunes
    Salt, black pepper


    Potato Salad:
    10g parsley leaves
    500g potatoes, cut into small pieces (they'd be easier to steam)
    Extra virgin olive oil, salt, vinegar.... etc up to taste


    • Chop parsley for 5 seconds on Speed 7 and set aside

    • Chop celery and carrots for 3 seconds on Speed 4-5 and set aside
    • Chop onion for 4 seconds on Speed 7
    • Add beef, flour and oil. Saute for 3 minutes at 100ºC on Reverse/Speed 1
    • Add chopped celery, carrots, tomatoes, beer, bay leaves, Thermomix stock and water
    • Cook for 60 minutes at 100ºC on Reverse/Speed 1 (As I said before, cooking time may differ from 30 to 60 minutes depending on the tenderness of the meat)

    • Put potatoes in Varoma Bowl and after 10 minutes from when you start cooking meat, place Varoma Bowl on TM31 and steam potatoes. (Check if they are cooked enough after 25-30 minutes passed and finish or continue to cook accordingly)
    • Get potatoes in a bowl. Add chopped parsley, extra virgin olive oil, salt, vinegar (optional) and mix

    • When there are 20 minutes left to finish cooking, add also chopped prunes into the stew. Add black pepper and salt if needed. (I didn't add any extra salt because TM veggie stock contains enough salt for me) Continue to cook for the last 20 minutes

    • Serve into the plates with potato salad

    Afiyet olsun...




    16.08.2010

    Artanları Değerlendirme: Sebzeli Terin'den Makarna Sosu

    CLICK FOR ENGLISH
       

    Sürekli takip edenler hatırlar, geçenlerde Sebzeli Terin yapmıştım. Malum bizim gibi iki kişilik ailelerde artan yemekler olabiliyor, bu da öyle oldu. Artan yemekleri kullanmanın en güzel yollarından biri makarna sosu olarak değerlendirmek. Ben de öyle yaptım.

    Genel hatlarıyla tarif etmek gerekirse, artan sebzeli terini hazneye koyup biraz su, beyaz peynir ve bir tutam (çok az) şeker ilave ettim. Eğer gerek duyarsanız tuz da ekleyebilirsiniz. Daha sonra 7 Hızda püre haline getirip 5 dakika 2 Hızda ısıttım ve makarna sosum kısa sürede hazırdı!

    Haşlanmış makarnayla karıştırıp tabaklara aldıktan sonra parmesan peyniri serperek servis yapabilirsiniz.

    Afiyet olsun...

    Leftovers: Making Pasta Sauce From Vegetable Terrine


    The regular followers of the blog would know that I made Vegetable Terrine a few days back. As you can guess in the families of two like ours there are often leftovers and this was what happened with terrine as well. For me, one of the most effective and tasty ways to deal with leftovers is to use them as pasta sauce as I did so for this one

    I won't be giving an exact recipe but just an idea. 

    So how did I prepare this sauce? I put leftovers in TM Bowl. I added a little water, cheese and a pincg of sugar. You can add also salt if needed. Then I made a puree of them on Speed 7. I cooked for 5 minutes at 90ºC on Speed 2. That's all!

    I mixed my sauce with boiled and drained pasta. I sprinkled with some grated parmesan

    Afiyet olsun.


    13.08.2010

    Limon ve Kaparili Tavuk

    CLICK FOR ENGLISH
       

    600gr tavuk göğüs
    Un
    30gr margarin ya da tereyağı
    10gr sızma zeytinyağı
    250gr kaynar su
    20gr Thermomix sebze konsantresi
    55gr kapari, yıkanıp suyu süzülmüş
    1 limon, kabuklarıyla beraber ince dilimlenmiş
    Karabiber, Tuz
    Arzuya göre kıyılmış taze nane ya da fesleğen

    • Tavuk etini orta büyüklükte küp küp doğrayın ve una bulayın
    • Margarin ve zeytinyağını 3 dakika 90ºC 2 Hız ısıtın
    • Tavuk etlerini ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçerek 3 dakika 90ºC Kaşık Hızında soteleyin
    • Kaynar su ve sebze konsantresini ekleyip SYTÇ ile 10 dakika 90ºC Kaşık Hızında pişirin
    • Kapari, limon dilimleri, karabiber ve gerekirse tuz ekleyin. (Ben tuz eklemedim)
    • SYTÇ ile 3 dakika 90ºC Kaşık Hızında pişirdikten sonra tabaklara servis yapın. Üzerine kıyılmış fesleğen serpin.

    Afiyet olsun...

    Lezzet Dergisindeki bir tariften uyarlanmıştır

    Lemon and Caper Chicken

    600g chicken breast
    Flour (to coat with)
    30g margarine or butter
    10g extra virgin olive oil "EVO"
    250g boiling water
    20g Thermomix vegetable stock
    55g capers, washed and drained
    1 lemon, cut into slices with peel on
    Black pepper, Salt
    Chopped fresh mint or basil leaves (optional)


    • Cut chicken into mid sized cubes and coat with flour
    • Warm margarine and EVO for 3 minutes at 90ºC on Speed 2
    • Add chicken and saute for 3 minutes at 90ºC on Reverse/Soft Speed
    • Add boiling water and veggie stock. Cook for 10 minutes at 90ºC on Reverse/Soft Speed
    • Add capers, lemon slices, black pepper and salt if needed. (I didn't add salt)
    • Cook for 3 minutes at 90ºC on Reverse/Soft Speed and serve into plates.
    • Sprinkle with chopped mint or basil


    Afiyet olsun...


    It is adapted from a recipe in Lezzet Magazine with some modifications


    12.08.2010

    Yaz Tatili

    CLICK FOR ENGLISH
     

    Arkadaşlar,

    Bugünden itibaren Eylül ayına kadar tatilde olacağım. Aslında bu blog açısından çok da fazla birşey değiştirmeyecek çünkü yeni tarifler bulmaya devam edeceksiniz. Daha önceden hazırlayarak fotoğrafladığım tarifler her zamanki gibi haftasonları hariç her gün otomatik olarak yayınlanacaklar. Ancak, yorum ve maillerinizi hemen cevaplama fırsatım olamayacak maalesef.

    Önümüzdeki ay görüşmek üzere..
    Herkese iyi tatiller...

    Summer Holiday

     

    Dear Friends, 

    I will be on holiday starting from today until September. In fact this won't change a lot because you will still find new recipes posted. The recipes which I previously prepared, photographed and scheduled will be published automatically as always, on weekdays. However I won't have the chance to reply to your comments nor emails right away.

    See you next month

    Take care




    Fasülye Püresi ve Sebzeli Garnitür Eşliğinde Buharda Balık

    CLICK FOR ENGLISH


    Daha önceki balıklı tariflerde belirttiğim gibi kullanacağınız balık çeşidi ülkeden ülkeye değişebilir. Ben bu tarifte Merluzzo balığı kullandım. Güzel olmasına oldu ama bu tarif somon gibi yağlı ve lezzetli bir balıkla yapılırsa daha da iyi olacağını düşünüyorum.

    15gr maydanoz yaprağı
    180gr havuç, yuvarlak dilimlenmiş
    450gr mantar, dilimlenmiş
    500gr balık fileto (kılçıksız)
    1 litre su
    Tuz
    1/2 limon
    2 diş sarımsak
    20gr sızma zeytinyağı
    400gr x 3 kutu fasulye konservesi (suyu süzülmüş gramaj 250gr x 3)

    • Maydonuzu 5 saniye 7 Hız doğrayın ve kenara alın
    • Havuçları Varoma Kabına koyun, üzerlerine mantarları koyun.
    • Yağlı kağıdı ıslatıp suyunu sıkın ve Varoma Tepsisine koyun. Balık dilimlerini yerleştirin, yağlı kağıdı üzerine katlayarak örtüp Varoma Kapağını kapatın
    • Hazneye su, tuz ve limon koyun. Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirin. 25 dakika Varoma ısısında 1 Hızda pişirin. Piştikten sonra kapağı açmadan sıcak tutarak kenara alın
    • Haznedeki suyu dökün. Sarımsağı 5 saniye 6 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın (gerekirse bir kez daha tekrar edin)
    • Zeytinyağı ekleyip 1 dakika 100°C 1 Hız soteleyin
    • Suyunu süzüp yıkadığınız fasulyeleri ekleyin ve 4 dakika 100°C 1-2 Hız pişirin
    • Tuz ve maydonuzun 3/4'ünü ekleyin. 30 saniye 4-5 Hız çalıştırın. Aynı anda Thermomix kapağının deliğinden Thermomix Spatulası ile de karıştırın
    • Mantar ve havucun üzerine biraz zeytinyağı döküp tuz serperek karıştırın
    • Servis tabağına fasülye püresini koyun.
    • Üzerine balığı yanına mantar ve havucu koyup kalan maydanozu serptikten sonra servis yapın

    Afiyet olsun...

    Lezzet Dergisindeki bir tariften üzerinde bazı değişiklikler yaparak uyarlanmıştır

    Steamed Fish Accompanied With Bean Puree and Steamed Vegetables



    As I already said in my previous posts the type of fish you can find will change from one place to another. I used Merluzzo fish in this recipe. It was very tasty. However I do believe it would taste much better with a kind of fish as salmon!

    15g parsley leaves
    180g carrots, cut into round slices
    450g mushroom, sliced
    500g fish fillets or slices (without bones)
    1 litre water
    Salt
    1/2 lemon
    2 cloves of garlic
    20g extra virgin olive oil
    400g x 3 cans of beans (drained amount is approx 250g x 3)


    • Chop parsley for 5 seconds on Speed 7 and set aside
    • Put carrots into Varoma Bowl
    • Place mushrooms onto carrots
    • Wet some baking paper under the tap water and the squeeze it gently. Put it into Varoma Tray. Place fish fillets. Fold the baking paper over the fish. Close Varoma Lid
    • Put water, salt and lemon in TM Bowl. Place Varoma Bowl and Tray. Cook for 25 minutes at Varoma Temperature on Speed 1. When cooked set aside with Varoma Lid ON and keep warm
    • Throw away the water in TM Bowl
    • Chop garlic for 5 seconds on Speed 6. Clean down the sides of TM Bowl with spatula (repeat if needed)
    • Add EVO and saute for 1 minute at 100°C on Speed 1
    • Add washed and drained beans. Cook for 4 minutes at 100°C on Speed 1-2
    • Add salt and 3/4 of the chopped parsley. Mix 30 seconds on Speed 4-5. At the same time mix also with TM Spatula through the hole of TM Lid
    • Drizzle mushrooms and carrots with a little EVO, add salt and mix 
    • Put bean puree into serving plate.
    • Place fish on the puree and put vegetables on the side.
    • Sprinkle with a little chopped parsley and serve


    Afiyet olsun...


    It's adapted from a recipe in Lezzet Magazine with some modifications


    11.08.2010

    Sebzeli Terin

    CLICK FOR ENGLISH

     
    400gr patlıcan, 0,5cm kalınlığında dilimlenmiş
    200gr kabak, 0.5cm kalınlığında dilimlenmiş
    350gr sarı ve kırmızı biber, dilimlenmiş
    1 litre su
    Tuz
    1/2 limon

    1 kırmızı soğan
    15gr sızma zeytinyağı
    100gr domates
    250gr mantar, kabaca doğranmış
    Tuz, karabiber
    1 yemek kaşığı kuş üzümü
    6-7 yaprak kıyılmış fesleğen

    4 yaprak jelatin
    100gr su
    1 yemek kaşığı salça
    10gr üzüm sirkesi
    30gr sızma zeytinyağı

    • Patlıcan ve kabakları Varoma Kabına, biberleri Varoma Tepsisine yerleştirin
    • Su, tuz ve limonu hazneye koyup Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirin.25 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin
    • Piştikten sonra kenara alıp ılınmaya bırakın.

    • Suyu boşaltın. Soğanı 5 saniye 6 Hız doğrayın
    • Zeytinyağı ekleyip 2 dakika 100°C 1 Hız pişirin
    • Domates ve mantarı ekleyip 5 saniye 5 Hız doğrayın
    • Tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı kuş üzümü ve kıyılmış fesleğeni ekleyip 5 dakika 100°C 1 Hız pişirin ve bir süzgece alarak ılınmaya bırakın

    • 11x30cm baton kek kalıbını streç filmle kaplayın. Kabak dilimlerinin yarısını dizin.
    • Üzerine patlıcan ve biber dilimlerinin yarısını dizin.
    • Mantarlı karışımı dökün.
    • Kalan kabak, patlıcan ve biber dilimlerini sırasıyla yerleştirin

    • Yaprak jelatinleri 10 dakika önceden soğuk suda bekletin
    • 100gr suyu 3 dakika 80°C 1 Hız ısıtın
    • Suyu sıkılmış jelatini ekleyip 10 saniye 3 Hız çırpın
    • Salça, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip 10 saniye daha 3 Hız çırpın. Baton kek kalıbındaki sebzelerin üzerine dökün
    • 1 gün buzdolabında bekletin
    • Ters çevirip dilimleyerek servis yapın

    Afiyet olsun...

    Sebzeli terin çabuk suyunu saldığı için buzdolabından çıkardıktan sonra fazla vakit kaybetmeden servis yapın

    Sofra Dergisi'ndeki bir tariften alınmıştır

    Vegetable Terrine


     
    400g eggplants, sliced 0,5cm 
    200g zucchini, sliced 0,5cm
    350g yellow and red pepper, sliced
    1 litre water
    Salt
    1/2 lemon
    1 red onion
    15g extra virgin olive oil
    100g tomatoes, roughly chopped
    250g mushrooms, roughly chopped
    Salt, black pepper
    1 tbsp currants
    6-7 chopped basil leaves


    4 gelatine leaves
    100g water
    1 tbsp tomato paste
    10g white wine vinegar
    30g extra virgin olive oil

    • Put eggplants and zucchini into Varoma Bowl and peppers into Varoma Tray
    • Put water, salt and lemon in TM Bowl. Place Varoma Bowl and Tray on the top. Steam for 25 minutes at Varoma Temperature on Speed 1
    • Let the veggies cool down

    • Throw away the water. Chop onion for 5 seconds on Speed 6
    • Add EVO and saute for 2 minutes at 100°C on Speed 1
    • Add tomatoes and mushrooms. Chop for 5 seconds on Speed 5
    • Add salt, pepper, currants and basil leaves. Cook for 5 minutes at 100°C on Speed 1
    • Let it cool down in a drainer

    • Cover a 11x30cm cake tin with plastic film. Place the half of zucchini
    • Place half of eggplants on zucchini
    • Place half of peppers on eggplants
    • Pour mushroom mixture 
    • Place the remaining vegetable slices in the righ order. (Zucchini-eggplants-peppers)

    • Soak gelatin leave into cold water for 10 minutes
    • Warm 100g water for 3 minutes at 80°C on Speed 1
    • Add squeezed gelatin leaves and mix for 10 seconds on Speed 3
    • Add tomato paste, EVO and vinegar. Mix 10 seconds on Speed 3. Pour onto vegetables in cake tin
    • Let it rest in the fridge for 1 day

    • Turn upside down onto a plate, slice and serve

    Afiyet olsun...


    Note: It becomes watery very fast so serve it as soon as you take it out of the fridge 


    It is adapted from a recipe in Sofra Magazine