TM31 ana tarif kitabı olan Io e il mio Bimby'de "Crema Gianduia" olarak geçen bu tarifle hazırlanan çikolata Nutella'ya çok benziyor. Sabah kahvaltıda ya da tart ve pastalarınızda kullanabilirsiniz.
1 kavanoz çikolata hazırlamak için
100gr şeker
60gr kavrulmuş fındık
100gr bitter çikolata
100gr tam yağlı süt
70gr tereyağı
Hazneye şekeri ve fındıkları koyup 20 saniye 10 Hızda öğütün
Parça parça kırdığınız çikolatayı ekleyin, 20 saniye 8 Hızda parçalayın
Süt ve margarini ilave edin. 6 dakika 50°C 3 Hızda pişirin.
Pişer pişmez bir kavanoza alın, kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.
Not: Kıvamını buzdolabında bir süre bekledikten sonra alacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder