Sayfalar

14.12.2009

Örgü Ekmek

CLICK FOR ENGLISH
  


Pan Brioche hamuru ile yapılan bu ekmeğin iç malzemesini arzunuza göre değiştirebilirsiniz. Özellikle kahvaltı için ideal...

Hamuru için
250gr süt
550gr un
50gr zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
10gr tuz
25gr yaş maya
1 yumurta

1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

İç Malzemesi
80gr sosis (ya da salam)
100gr kaşar vb peynir
20-25 zeytin (çekirdeksiz)

  • Hazneye sütü koyun. 30 saniye 37°C 1 Hız ısıtın.
  • Şeker ve yaş mayayı ekleyin. 5 saniye 4 Hızda çırpın
  • Unu eleyerek hazneye koyun ve zeytinyağı, tuz ve yumurtayı ekleyin. 


  • Hamur modunda 3 dakika yoğurun. 


  • Ayrı bir kaba alıp üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.




  • Hamur mayalandıktan sonra bir oklava yardımı ile yaklaşık 45 x 50 cm açın. 


  • Açtığınız hamuru boylamasına 3 eşit parçaya kesin. 


  • Sosisi 5 saniye 5 Hızda doğrayın, birinci hamurun üzerine yayın.
  • Peyniri 5 saniye 6-7 Hız doğrayın, ikinci hamurun üzerine yayın.
  • Zeytini 5 saniye 4 Hızda doğrayın, üçüncü hamurun üzerine yayın.

 
  • Her birini rulo yapın ve iç malzemesinin pişerken dışarı taşmaması için güzelce kapatın.


  • Bu üç ruloyu saç örgüsü gibi örün ve yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine alıp üzerini örterek bir saat daha mayalanmaya bırakın.


  • Mayalanma işlemi bitince yumurta sarısını bir fırça yardımı ile üzerine sürün. Arzu ederseniz üzerine çörek otu, susam vb serpin.


  • Önceden 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 


Afiyet olsun...



Üzerinde değişiklik yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki Pane Treccia di Pan Brioche Ripiena başlıklı tariften adapte edilmiştir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder