Sayfalar

1.11.2010

Muzlu Ekmek

CLICK FOR ENGLISH 

220gr su
100gr süt
10gr bal
20gr yaş maya
620gr un
100gr tam buğday unu
200gr muz
10gr tuz
50gr tereyağı ya da margarin

  • Su, süt ve balı hazneye koyup 1 dakika 37°C 1 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız çırpın
  • Un, tam buğday unu, muz, tuz ve tereyağı ekleyip 5 dakika yoğurun
  • Hamuru derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamuru ikiye bölün. Mutfak tezgahını ve ellerinizi unlayarak hamuru rulo haline getirin ve kendi etrafında sarın. İkinci hamur için de aynısını yapın. 1 saat daha mayalanmaya bırakın
  • Önceden 200°C ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin

Afiyet olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder