PER ITALIANO "Zuppa di Farro e Lenticchie"
Malzemeler:
10gr maydanoz
40gr soğan
75gr kereviz, kabaca doğranmış
60gr havuç, kabaca doğranmış,
100gr kırmızı biber, kabaca doğranmış
2 diş sarımsak
30gr sızma zeytinyağı
200gr yeşil mercimek (yıkanmadan önce tartılacak)
1000gr kaynar su
1/2 - 1 yemek kaşığı Thermomix Et ya da Sebze Suyu Konsantresi
100gr farro (kılçıksız buğday) (yıkanmadan önce tartılacak)
- Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayıp kenara alın.
- Soğan, kereviz, havuç, kırmızı biber ve sarımsağı Hızı birkaç kez 2'den 5'e arttırıp azaltarak sebzeler istediğiniz boyuta gelene kadar doğrayın
- Yağ ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (STYÇ) opsiyonu seçili olarak 4 dakika 100°C 1 Hız pişirin.
- Yıkayıp süzdüğünüz mercimekler ile Thermomix konsantresi ve kaynar suyu ekleyip SYTÇ ile 10 dakika 100°C 1 Hız pişirin.
- Son olarak buğdayı ve birazını daha sonra serpmek için kenara ayırdığınız maydanozu ekleyip 30 dakika daha SYTÇ ile 100°C 1 Hız pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder