PER ITALIANO "Salsa di Cioccolato"
Ektiğim topu topu iki salatalık bitkisinin hızına yetişemiyoruz!
Hayatımızda hiç bu seneki kadar salatalık yemiş miydik hatırlamıyorum.
Meğer salatalık bir günden bir güne jet hızıyla büyüyen bir sebzeymiş.
Oysaki ilk salatalık ve biberimizi koparıp yememiz daha çok çok yeni.
Aşağıdaki resimde ilk hasadımızı görüyorsunuz.
Ve bu da salatalık bitkimizin son hali ki ben bu yazıyı yazıp yayınlayana kadar daha da büyümüştür.
Bugün soğuk salatalık çorbası yaptım. Daha önce denediğim bir tarifti, bir dergide görmüştüm, salatalık bolluğundan kendi icat ettiğim birşey değil yani, gerçekten var böyle birşey :) Sıcaktan kavrulduğumuz şu günlerde iyi de geldi.
Salatalık ve çorba mevzusunu bir kenara bırakıp esas ve esaslı konumuza yani çikolatalı sosa gelsek mi acaba? Bence gelelim :)
Bu çikolatalı sos tarifi Io e il mio Bimby'den yani Thermomix'in İtalya için basılmış ana yemek kitabından.
Pasta, kek, dondurma ve daha pek çok tatlıda kullanabileceğiniz çok kolay şipşak bir çikolata sosu. Kullanım amacı sizin damak zevkinize ve hayal gücünüze kalmış. Yakında bu sosu kullandığım iki ayrı tarif yayınlayacağım.
Hazır satılan soslardan bin kat daha lezzetli. Şart değil ama çikolatanın %70 kakao oranlı olması lezzetine lezzet katıyor bence.
Malzemeler:
150gr bitter çikolata, parçalara kırılmış
20gr tereyağı
100gr süt
1 paket vanilin ya da 1/2 çay kaşığı vanilya özütü ya da vanilya aroması
Yapılışı:
- Çikolatayı 15 saniye 8 Hız rendeleyin.
- Tereyağı, süt ve vanillini ekleyip 5 dakika 50°C 3-4 Hız pişirin.
İşte hepsi bu!
İhtiyacınıza göre sıcak ya da soğuk kullanın.
Pasta, kek, dondurma ve arzu ettiğiniz diğer tatlılar üzerinde sos olarak kullanılabilir.
Sıcakken sıvı, akışkan bir kıvama sahip.
Buzdolabında bekleyince daha yoğunlaşıyor. Bu ise buzdolabında 1 gün beklemiş hali.
Afiyet olsun...
Io e il mio Bimby'deki Salsa di Cioccolato başlıklı tariften uyarlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder