PER ITALIANO "Sugo di Cavolfiore in Bianco"
Karnabahara bir şans daha tanıyın ! ;)
Bunu eskiden karnabaharı ağzına bile sürmeyen biri olarak söylüyorum. Meğer benim sevmediğim kıymalı karnabahar yemeğiymiş. Bırakın yemeyi ben evdeyken pişirtmezdim bile, kavga çıkartırdım!
Sonraları salata olarak yemeye başlayınca kendisiyle ateşkes imzalamış olduk. Eğer sevmediğiniz sebzeler varsa naçizane tavsiyem pişirme şeklinizi değiştirin, farklı tarifler deneyin, size uyan bir şey mutlaka çıkıyor.
Bu karnabaharlı sos tarifi ise bana karnabaharı büsbütün sevdirdi, aramızda bir aşk doğdu resmen! Çok iddialı bir ifade oldu farkındayım. Nefretten aşk doğar diyenlerin hakkı var sanırım :)
Malzemeler:
400gr karnabahar, küçük küçük çiçeklerine ayrılmış
600gr su (+ ayrıca makarna haşlama için)
Tuz
320gr makarna
30gr parmesan
1 diş sarımsak
5 ançüez fileto
50gr sızma zeytinyağı
1 minik acı biber
20 çekirdeği çıkartılmış dilimlenmiş zeytin
Yapılışı:
- Karnabaharı küçük küçük çiçeklerine ayırın.
- Hazneye su ve tuz koyun.
- Buhar sepetini takıp içine küçük küçük çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı koyun.
- Thermomixin kapağını kapatıp Ölçü Kabını yerleştirin. 15 dakika Varoma Isısı 2 Hızda pişirin.
- Ayrı bir tencerede makarnayı haşlamak için su kaynatın. Makarnayı paketindeki pişme süresine göre pişirin.
- Temiz ve kuru hazneye parmesanı koyup 10 saniye 8 Hız rendeleyin ve ayrı bir tabağa alın.
- Sarımsağı 3 saniye 7 Hız doğrayın.
- Spatula ile ortada topladıktan sonra zeytinyağı, kırmızı biber ve ançüezleri ekleyin.
- 3 dakika 100°C 1 Hız pişirin.
- Zeytinleri ve buharda pişmiş karnabaharı ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma fonksiyonunu seçerek 5 dakika 100°C Kaşık Hızında pişirin.
- Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı büyük bir kaseye alın. Üzerine karnabaharlı sosu ekleyip nazikçe karıştırdıktan sonra tabaklara servis yapın
- Üzerine rendelenmiş parmesanı serpin.
Afiyet olsun...
Karnabahar yerine brokoli kullanarak da yapılabilir.
Farklı bir dokunuş için arzu ederseniz güneşte kurutulmuş yağda bekletilmiş 4-5 domatesin yağını süzdükten sonra küçük doğrayıp zeytinlerle aynı anda hazneye ilave edebilirsiniz.
Üzerinde değişiklikler yaparak Ogni Giorno Primi Piatti kitabındaki Conchiglie al Sugo di Cavolfiore in Bianco başlıklı tariften adapte edilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder