PER ITALIANO
Herşeyin bir ilki vardır.
Fırının grill (ızgara) özelliğini adam akıllı kullanmak ilk kez bu tarife kısmetmiş. Daha önce sadece ekmek kızartırken ızgarasını kullanmışlığım vardı.
Bu paneyi ilk hazırladığımda fırında ızgara işi pek aklıma yatmamıştı, korkum üstlerinin yanması içlerinin pişmemesi ya da tam aksine tamamen kuruması idi, o nedenle grill tavada pişirmeyi tercih etmiştim.
İkinci yapışımda nihayet ızgarayı denemeye karar verdim. İyi ki de öyle yapmışım sonuçtan inanılmaz memnun kaldım. Hem üstleri kızardı hem de içleri kurumadı.
Çok çok pratik bir tarif. Umarım siz de memnun kalırsınız.
Malzemeler:
500 gr tavuk göğüs dilim
100 gr bayat kuru ekmek, kabaca doğranmış
50 gr parmesan, kabaca doğranmış
Birkaç dal maydanoz (sadece yapraklar)
Yarım limon kabuğu (beyaz kısım hariç)
Tuz
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Not: Ekmeğiniz yeterince kuru değilse dilimleyip biraz fırınlayarak kurutun.
Yapılışı:
- Ekmek, parmesan, maydanoz, limon kabuğu ve tuzu hazneye koyup 10 saniye 8 Hız çekin. Ayrı bir tabağa alın.
- Zeytinyağını genişçe bir kaba koyun. Tavukları önce zeytinyağına sonra ekmek kırıntılarına bulayın.
- Bu aşamada iki seçeneğiniz var.
1. Fırının grill opsiyonu ile pişirmek: Tavukları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Fırının ızgarasını açarak üstleri kızarana kadar yaklaşık 8 - 10 dakika pişirin. Gerekirse ters çevirip pişirmeye devam edin (Ben gerek duymadım ama tavuk dilimlerinizin kalınlığına göre belki gerekir)
2. Izgara Tavada pişirmek: Grill tavayı yağlayıp kızdırın. Tavukları arkalı önlü tavada pişirin. İçini kurutmadan pişirmeye dikkat edin.
Afiyet olsun...
Üzerinde değişiklik yaparak şuradaki tariften uyarlanmıştır.
Iolanda'ya paylaşım için çok teşekkürler.
Merak edenler için, tabaktaki diğer elemanlar zeytin ezmeli kızarmış ekmek ve zeytinyağlı kereviz ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder