PER ITALIANO
Her yaptığımda çok övgü alan bir pasta tarifini paylaşmak istiyorum bugün sizlerle.
Bu pasta, İtalya'da her yıl 8 Mart Kadınlar gününde yapılan sarı renkli klasik Mimoza Pasta'nın çikolatalı versiyonu. Biz her ikisini de çok seviyoruz.
Malzemeler:
Pandispanya için:
250gr un
20gr kakao
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı vanilyalı şeker
200gr yerfıstığı yağı
5 yumurta (herbiri 60grlık)
250gr şeker
Bir tutam tuz
Islatma Şurubu için:
100gr su
50gr şeker
50gr Rum
Kreması için:
250gr taze süt kreması (yağ oranı %35) SOĞUK
250gr mascarpone peyniri
250gr Nutella, oda sıcaklığında
Yapılışı:
Pandispanya:
- Thermomix'in kapağı üzerine derince bir kap yerleştirin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini içine eleyerek tarttıktan sonra kenara alın. Kaşıkla karıştırın.
- Aynı şekilde Thermomix üzerine küçük bir kap ya da sürahi yerleştirerek yağı tartın ve kenara alın.
- Hazneye yumurtalar, şeker ve tuzu koyup 50 saniye 5 Hız çırpın.
- Thermomix'i 5 Hızda çalıştırın. Kapaktaki delikten yavaş yavaş yağı ilave edin. Unlu karışımı da kaşık kaşık ekleyin. 1,5 dakika homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Önceden yağlayıp unladığınız ya da yağlı kağıtla kapladığınız 26cm çapında kenarları yüksek bir kek kalıbına alın. Önceden 160°C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişme süresini uzatın. 10 dakika sönmüş fırında dinlenmeye bırakın.
- Fırından çıkarttıktan sonra kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın.
Islatma Şurubu:
- Hazneye su ve şekeri koyup 3 dakika 100°C 3 Hız ısıtın. Kapağı açıp haznede 5 dakika soğumaya bırakın.
- Rumu ekleyip 3 saniye 3 Hız karıştırın.
- Ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Pasta Kreması ve Pastanın Hazırlanması:
- Pandispanyayı 3 kat halinde dilimleyin.
- Krema için, temiz ve kuru hazneye kelebek parçasını takıp soğuk soğuk süt kremasını koyun. Yaklaşık 2 - 2,5 dakika 3 Hız çırpın. (Thermomix ile daha önce hiç köpürtülmüş krema hazırlamadıysanız, dikkat edilmesi gerek püf noktalarını yazdığım bu sayfaya bir bakmanızı tavsiye ederim)
- Mascarpone ve Nutella'yı bir tabak ya da kaseye alın. Thermomix'i 2 Hız çalıştırıp mascarpone ve Nutellayı yavaş yavaş ekleyerek 20 saniye 2 Hız karıştırın. (Çok uzun süre karıştırmayın, gerekirse spatula ile karıştırmaya devam edin)
- Fırçayla pandispanyanın birinci katını şurubun yarısı ile ıslatın. Kremanın yarısını üzerine yayın.
- İkinci katı yerleştirip şurubun kalanıyla ıslatın ve kremanın kalanını yayın.
- Üçüncü katın yarısını parçalara kırarak hazneye koyun.
- Anlık darbeler halinde birkaç kez Turbo tuşuna basarak kırıntı haline getirin.
- Kekin üstüne serperek düzgünce yayın. Üçüncü katın kalan yarısını da aynı şekilde parçalayıp kek üzerine yayın.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
Üzerinde birkaç değişiklik yaparak "Il Meglio di Bimby" kitabındaki "Torta Mimosa al Cioccolato" tarifinden adapte edilmiştir.
Ay şahane ..ellerinize sağlık..hemen denemek istiyorym
YanıtlaSil