PER ITALIANO
Bugün sizlerle bir çorba tarifi paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Ama tarife geçmeden bir haberim var.
Yeni bir blog oluşturdum.. Evet, üçüncü bir blog! İsmi Bitkisel Cafe. Eğer bitkisel bazlı besin değeri yüksek bir beslenme tarzı ilginizi çekiyorsa yeni bloğu ziyaret edebilirsiniz.
İlk tarif Orman Meyveli Yulaf Ezmesi'ni Ekim ayı sonunda yayınladım. Yine başta Türkçe olmak üzere, İngilizce ve İtalyanca olarak üç dilde yazacağım.
Yeni blogda neler olduğundan anında haberdar olmak isteyenler için bir Facebook sayfası da var.
Şimdi gelelim tarifimize.. Soğuk güz günlerinde içimizi ısıtacak sıcacık bir çorbadan daha iyi ne olabilir?
Bu tarif Thermomix ile yapabileceğiniz bakliyatlı çorbalara bir örnek. Marketlerde çeşit çeşit karışımlar mevcut. Benimkisi Rustik Çorba adıyla satılıyordu. Bahar çorbası, kış çorbası, dört mevsim vb farklı isimlerle satılan karışımlardan da almıştım daha önce.
Rustik çorbada, aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi, buğday (farro), pirinç, kırmızı mercimek, kuru bezelye ve yeşil mercimek bulunuyor.
Benim malzemeleri yazarken Rustik Çorba karışımı dememe takılmayın. Markette bulacağınız benzer bir mercimek/tahıl karışımını kullanabilir, veya evdeki malzemelerle özel bir karışım hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
130 gr soğan
35 gr sızma zeytinyağı
30 gr domates salçası
200 gr rustik çorba karışımı
1300 gr su
Arzuya göre Thermomix Sebze Konsantresi (20 gr kullandım)
Tuz (gerekirse)
1 yemek kaşığı kurutulmuş nane
Yapılışı:
- Hazneye soğanı koyup 5 saniye 5 Hız doğrayın.
- Spatula ile ortada topladıktan sonra yağ ve salçayı ilave edip 5 dakika 100°C 1 Hız pişirin.
- Tahıl - mercimek karışımı, su ve Thermomix Konsantresini ekleyip 35 - 40 dakika 100°C 1 Hız pişirin.
- Nane, gerekiyorsa tuz ekleyip 1 dakika 10 Hız çırpın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder