PER ITALIANO "Viennetta"
Yaz yaklaşıyor... Havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı...
Dondurma tariflerine başlamanın vakti de gelmiştir o zaman..
Bu Viennetta benzeri dondurmayı geçen yıl yapmıştım, yayınlamak bu seneye kısmetmiş. Dondurma sevenlere tavsiye ederim..
Malzemeler:
100gr bitter çikolata
120gr şeker
3 yumurta akı
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
500gr taze krema (soğuk)
Üzerini süslemek için:
50gr bitter çikolata
10gr süt
Yapılışı:
- İlk iş olarak yaklaşık 30 x 11 cm ebatlarında bir kek kalıbını streç film ile kaplayın
- Yağlı kağıt üzerine kek kalıbının boyutlarına göre 3 dikdörtgen çizin.
- Çikolatayı 10 saniye 7-8 Hız doğrayın.
- Spatula ile ortada toplayıp 4 dakika 50°C 2-3 Hız eritin.
- Eriyen çikolatayı fırça yardımı ile yağlı kağıt üzerine sürerek dikdörtgenlerin içini boyayın.
- Çikolatayı buzluğa koyup soğumaya bırakın.
- Temiz ve kuru hazneye şekeri koyup 20 saniye 10 Hız toz haline getirin ve kenara alın.
- Kelebek parçasını takıp yumurta akları ve vanilya ile pudra şekerinin 70 gramını ekleyip 5 dakika 37°C 3-4 Hız çırpın.
- Köpürmüş yumurta aklarını derin bir kaba alın.
- Temiz ve kuru hazneye yine temiz ve kuru kelebek parçasını takın.
- Krema ve kalan şekeri ekleyip 4-5 dakika 3 Hız çırpın. (3 Hızı geçmeyin yoksa çırpılmış krema yerine tereyağı elde edersiniz)
- Kremayı da çırpılmış yumurta aklarının yanına alın ve spatula ile yavaşça ve havasını indirmeden karıştırın.
- Kalıbın tabanına biraz kremalı karışımdan yayın.
- Üstüne 1. kat çikolatayı koyun. (Çikolata yağlı kağıttan nazikçe ayırın)
- Tekrar krema yayıp 2. çikolatayı da koyun.
- Bir kez daha krema yayıp 3. ve son çikolatayı da yerleştirdikten sonra kalan kremayı en üste düzgünce yayın.
- Derin dondurucuda 3-4 saat dondurun.
- Üzeri için 50gr çikolatayı 5 saniye 7 Hız doğrayıp spatula ile ortada toplayın.
- Süt ekleyip 3-4 dakika 50ºC 2-3 Hız eritin.
- Dorndurmayı buzluktan çıkartıp servis tabağının üzerine ters çevirerek streç filmi çıkartın.
- Sıkma Torbası ya da yağlı kağıttan önceden yapmış olduğunuz külah yardımıyla çikolatayı dondurma üzerine sıkarak süsleyin. Servis yapmayacaksanız tekrar buzluğa geri koyun.
- Servis yapmadan 10 dakika önce derin dondurucudan çıkartın.
- Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder