PER ITALIANO "Crema di Pollo e Spinaci"
Doyurucu ve lezzetli bir çorba denemek isterseniz buyrunuz tarifi efendim ;)
Malzemeler:
20gr parmesan, kabaca doğranmış
20gr kabuksuz badem
5gr maydanoz yaprağı, yıkanıp kurulanmış
1 diş sarımsak
20gr sızma zeytinyağı
300gr tavuk göğsü, küçük küçük doğranmış
350gr ıspanak yaprağı
750gr sebze ya da tavuk suyu (veya su + Thermomix sebze ya da tavuk suyu konsantresi)
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Tuz
Kırmızı toz biber
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt kreması ya da süt (20gr)
Taze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)
Yapılışı:
- Parmesanı 10 saniye 8 Hız rendeleyip kenara alın.
- Bademleri 10 saniye 10 Hız öğütüp kenara alın.
- Maydanozu 5 saniye 5 Hız doğrayıp kenara alın.
- Hazneye zeytinyağı ve sarımsağı koyup 3 dakika 100°C 1 Hız pişirin.
- Sarımsağı çıkartıp tavuğu ekleyin. Saat Yönü Tersine Çalışma fonksiyonunu seçip 5 dakika 100°C Kaşık Hızında pişirin.
- Ispanağı ekleyin. 10 - 15 saniye 5 Hız doğrayın. Gerekirse aynı anda kapaktaki delikten Thermomix spatulası ile de karıştırın.
- Sebze (ya da tavuk) suyu, öğütülmüş badem, mısır nişastası, tuz ve biberini ekleyin.
- 10 dakika 100°C 2 Hız pişirin.
- Thermomixi 4 Hızda çalıştırın. Kapaktaki delikten yumurta sarılarını, parmesan ve kremayı ilave edin.
- Birkaç dakika dinlendirdikten sonra Ölçü Kapağı ile kapatıp 10 saniye 8 Hız çırpın.
- Maydanozu ekleyip spatula ile karıştırdıktan sonra tabaklara servis yapın.
- Arzuya göre limon suyu ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Ogni Giorno Primi Piatti kitabındaki Crema di Pollo e Spinaci başlıklı tariften adapte edilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder