PER ITALIANO
Thermomix Tarif Defterim'in Facebook'taki takipçi sayısı 1.000'i aştı!
Sayının yavaş yavaş artmakta olduğunun farkındaydım ancak 2015'den önce 1.000'li rakamları aşacağını düşünmemiştim doğrusu. Benim için de güzel bir sürpriz, harika bir yeni yıl hediyesi oldu.
Bu vesileyle bloğu gerek Facebook'tan, gerek Forum Thermomix'ten, Pinterest'ten, Google+'dan, Bloglovin'den, gerekse direkt olarak bu sayfa üzerinden veya email yoluyla takip eden herkese teşekkür ederim ...
Daha önce söz verdiğim gibi bugün Fındıklı Çikolatalı Torrone tarifini paylaşıyorum sizlerle.
Nefis bir yılbaşı hediyesi olabilir, aklınızda bulunsun.
Hepinizin yeni yılını şimdiden kutlar ve 2015'in, ardından mutlulukla anacağınız bir sene olmasını dilerim.
Malzemeler:
300 gr bitter çikolata
200 gr Gianduja çikolata ya da sütlü çikolata
200 gr Nutella
500 gr kavrulmuş fındık
Yapılışı:
- Parça parça kırdığınız bitter ve gianduja çikolataları hazneye koyup 5 saniye Turbo Hız doğrayın.
- Spatula ile ortada topladıktan sonra Nutellayı ekleyip 5 dakika 70ºC 3 Hız eritin.
- Fındıkları ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma Fonksiyonunu seçerek 5 dakika 70ºC 1 Hız karıştırın.
- Yaklaşık 20 x 30 cm ebatlarında bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Fındıklı çikolata karışımını döküp üzerine hafif bastırarak düzgünce yayın.
- Üzerini alüminyum folyo ile örtüp buzdolabında birkaç saat katılaşmaya bırakın.
- Keskin bir bıçakla boylamasına üç eşit parçaya kesin. Üzerini folyo ile örtüp buzdolabında saklayın.
- Buzdolabından çıkar çıkmaz da yenilebilir ancak biz oda sıcaklığında servis yapmayı tercih ediyoruz.
Afiyet olsun...
Paylaşım için Lully'e teşekkürler..
Fotoğraftaki Karışık Yemişli ve Meyveli Beyaz Torrone tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder