27.10.2016

Cadılar Bayramı: Mezarlık Pasta

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Cadılar Bayramı: Mezarlık Pasta

Eğer Cadılar günü kutlama ve eğlencelerine katılanlardansanız ve bundan 3 sene önce yapmış olduğum bir pasta tarifini sizlerle paylaşmak isterim.

Aslına bakarsanız bu tarif için daha önce paylaşmış olduğum türlü tariflerin biraraya gelmesi ile oluşmuş bir kompozisyon da diyebiliriz.


İçindekiler:

- Çikolatalı Mimoza Pasta'daki pandispanya hamuru, ıslatma şurubu ve krema
- Üzeri için Çikolata sosu
- Mezar taşı süslemesi için bisküvi
- Mezar taşı dekorasyonu için eritilmiş çikolata
- Mezar önü toprak görünümü vermek için toz haline getirilmiş Oreo Bisküvi
- Kenarlarını kaplamak için Devil's Food Cake çikolata kırıkları süslemesi


Yapılışı:


  • Pandispanya hamurunu Çikolatalı Mimoza Pasta tarifindeki gibi hazırlayın. Ancak farklı olarak 20 x 30 cm boyutlarında bir kek kalıbı kullanarak pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Şurubu Çikolatalı Mimoza Pasta tarifindeki gibi hazırlayın. (Ben çocuklar da yiyeceği için bu kez rum koymadan, 150 gr su, 50 gr şeker ve vanilya ile hazırladım)
  • Pandispanyayı ortadan ikiye kesin.

Cadılar Bayramı: Mezarlık Pasta

  • Tabanı şurubun yarısı ile ıslatıp kremayı yayın. (Kremanın küçük bir kısmını daha sonra pastanın etrafına sürmek için kenara ayırın)

Cadılar Bayramı: Mezarlık Pasta

  • İkinci katı üzerine yerleştirin. Şurubun kalanı ile ıslatın.
  • Bisküvilerin üzerini eritilmiş çikolata ile mezar taşı gibi dekore edin. 
  • Pasta üzerine mezar taşı koyacağınız yerlere bıçakla kesik atıp mezar taşlarını yerleştirin.
  • Bazı mezarların önünü toz haline çekilmiş oreo ile dekore edin.
  • Balkabağı, hayalet, yarasa ve kafatasından oluşan bir silikon çikolata kabım var. Onunla fotoğraftaki çikolataları hazırladım.

Cadılar Bayramı: Mezarlık Pasta

  • Servis yapmadan önce en az 3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.


Cadılar Bayramı: Mezarlık Pasta


Happy Halloween ;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder