PER ITALIANO
Eğer Cadılar günü kutlama ve eğlencelerine katılanlardansanız ve bundan 3 sene önce yapmış olduğum bir pasta tarifini sizlerle paylaşmak isterim.
Aslına bakarsanız bu tarif için daha önce paylaşmış olduğum türlü tariflerin biraraya gelmesi ile oluşmuş bir kompozisyon da diyebiliriz.
İçindekiler:
- Çikolatalı Mimoza Pasta'daki pandispanya hamuru, ıslatma şurubu ve krema
- Üzeri için Çikolata sosu
- Mezar taşı süslemesi için bisküvi
- Mezar taşı dekorasyonu için eritilmiş çikolata
- Mezar önü toprak görünümü vermek için toz haline getirilmiş Oreo Bisküvi
- Kenarlarını kaplamak için Devil's Food Cake çikolata kırıkları süslemesi
Yapılışı:
- Pandispanya hamurunu Çikolatalı Mimoza Pasta tarifindeki gibi hazırlayın. Ancak farklı olarak 20 x 30 cm boyutlarında bir kek kalıbı kullanarak pişirin ve soğumaya bırakın.
- Şurubu Çikolatalı Mimoza Pasta tarifindeki gibi hazırlayın. (Ben çocuklar da yiyeceği için bu kez rum koymadan, 150 gr su, 50 gr şeker ve vanilya ile hazırladım)
- Kremayı yine Çikolatalı Mimoza Pasta tarifindeki gibi hazırlayın.
- Çikolata sosu'nu linkteki tarifteki gibi hazırlayın.
- Pandispanyayı ortadan ikiye kesin.
- Tabanı şurubun yarısı ile ıslatıp kremayı yayın. (Kremanın küçük bir kısmını daha sonra pastanın etrafına sürmek için kenara ayırın)
- İkinci katı üzerine yerleştirin. Şurubun kalanı ile ıslatın.
- Üzerini Çikolata sosu kenarlarını krema ile kaplayın.
- Bisküvilerin üzerini eritilmiş çikolata ile mezar taşı gibi dekore edin.
- Devil's Food cake tarifi'ndeki gibi hazırladığınız çikolata kırıkları ile pastanın etrafını dekore edin.
- Pasta üzerine mezar taşı koyacağınız yerlere bıçakla kesik atıp mezar taşlarını yerleştirin.
- Bazı mezarların önünü toz haline çekilmiş oreo ile dekore edin.
- Balkabağı, hayalet, yarasa ve kafatasından oluşan bir silikon çikolata kabım var. Onunla fotoğraftaki çikolataları hazırladım.
- Servis yapmadan önce en az 3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Happy Halloween ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder