4.03.2013

Thermomix Tavuk Suyu Konsantresi

CLICK FOR ENGLISH "Thermomix Chicken Stock Concentrate"
PER ITALIANO "Dado di Pollo"


Bununla birlikte geriye denemediğim bir tek balık suyu konsantresi kalıyor. 
Daha önce sebze suyu ve et suyu konsantresi tariflerini yayınlamıştım. 

Dolabımda bunlardan en az bir çeşidini her daim hazır tutuyorum. Thermomix'le tanıştığımdan beri bir daha hazır bulyon almadım.

Malzemeler:
300gr tavuk but eti, kemik ve sinirlerinden ayrılıp doğranmış (bütün but yaklaşık 500g)
200gr karışık sebze: kereviz sapı, soğan, pırasa (kabaca doğranmış)
1 diş sarımsak
1 dal biberiye (sadece yapraklar)
1 dal kekik (sadece yapraklar)
1-2 dal maydanoz (sadece yapraklar)
1-2 yaprak adaçayı
150gr iri tuz
100gr beyaz şarap
1 adet kurutulmuş defne yaprağı
1 diş karanfil
5 kişniş tohumu

Not: 60gr kereviz sapı, 70gr soğan, 70gr pırasa kullandım. Kişniş tohumu yoktu evde, aynı şey olmasa da biraz zencefil tozu ve ayrıca karabiber ekledim.

Yapılışı:


  • Hazneye tavuğu koyup 5 saniye 7 Hız çekin. Ayrı bir kaba alın.


  • Hazneye tüm sebze ve otları koyup 10 saniye 5 Hız doğrayın.


  • Tuz, çekilmiş tavuk, şarap, defne yaprağı, karanfil ve kişniş tohumlarını ekleyin. 


  • Buhar sepetini kapak üzerine yerleştirip 25-30 dakika Varoma Isısı 2 Hız pişirin.


  • Buhar Sepetini kaldırıp Ölçü Kabını yerleştirin. 1 dakika 7 Hız karıştırarak homojenize edin.


  • Hava geçirmez kapaklı cam kavanoza aktarıp soğumaya bırakın.
  • Buzdolabında saklayın.

Notlar:
500gr tavuk suyu hazırlamak için 500gr su ve 1 tatlı kaşığı Thermomix konsantresi kullanabilirsiniz.
Thermomixle hazırladığınız konsantreler buzdolabında uzun süre saklanabilir. Yine de eğer konsantreyi birkaç ay içinde tüketemeyeceğinizi düşünüyorsanız buz kaplarına doldurup buzlukta saklayarak çok pratik tek kullanımlık porsiyonlar elde edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. harika bi tarif bu çok tesekkür ederim !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Diğer etli konsantreyi de tavsiye ederim.

      Sil