Özellikle yurtdışında yaşayanlar tarhana bulmakta zorlanabiliyorlar -kendimden biliyorum. O canım köy tarhanasının yerini tutamaz belki ama taze tarhana çorbası da hiç fena değil doğrusu. Malzemeler ve prosedür şöyle:
450gr domates
100gr kırmızı biber (çarliston veya dolmalık)
100gr yeşil biber (çarliston veya dolmalık)
120gr havuç
65gr un
250gr yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1000gr su
1 yemek kaşığı sebze konsantresi (ya da bulyon)
Yeterince tuz
Üzeri için
Margarin ya da tereyağı
Nane
- Domates, biber ve havuçları büyükçe doğrayarak hazneye koyun.
- Yoğurt, un ve biber salçasını ekleyerek 10sn 8-9 Hızda püre haline getirin.
- Su ve sebze konsantresini ekleyin.
- 25 dakika 100° 3 Hızda pişirin.
- Tuzunu ayarlayın. 5 dakika daha 100° 3 Hızda pişirin.
- Son olarak 10sn 8 Hızda çırpın.
- Çorbanızı servis etmeden önce üzerine erimiş margarin ve naneyle hazırladığınız sosu dökün.
Not: Domatesleri kabuklarını soymadan kullanabilirsiniz
Not 2: Eğer acısız yapmak isterseniz biber salçası koymadan yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder