12.07.2011

Bakla ve Bezelyeli Sos

CLICK FOR ENGLISH
  

320gr makarna için (4 Kişilik)
60gr taze soğan
Yarım limonun kabuğu (Beyaz kısmı hariç)
40gr sızma zeytinyağı
300gr taze iç bakla
200gr bezelye
25gr susam
5gr tuz
50gr su
30gr taze sıkılmış limon suyu
Taze çekilmiş karabiber

  • Soğan ve limon kabuğunu hazneye alıp 20 saniye 4 Hız doğrayın
  • Yağı ilave edip 3 dakika 100°C 4 Hız pişirin
  • İç bakla, bezelye, susam ve tuzu ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma Opsiyonunu (SYTÇ) seçerek 5 dakika 100°C Kaşık Hızında pişirin
  • Son olarak su ve limon suyu ekleyerek SYTÇ ile 10 dakika 100°C Kaşık Hızında pişirin (Gerekirse pişme süresini uzatın)
  • Haşlayıp süzdüğünüz makarna ile karıştırın
  • Tabaklara servis yapın. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpin

Afiyet olsun...


Not: Kullandığınız baklanın ince kabuklu olması önemli! Benim aldığım tahminimden kalın kabuklu çıktı. Pişirdikten sonra kabukları tek tek ayıklamam gerekti. Ayıkladığıma değdi doğrusu, çok hoşuma giden bir sos oldu. Bir diğer alternatif dondurulmuş kullanıma hazır iç bakla kullanmak olabilir

Üzerinde değişiklik yaparak Eliche Dell'Ortolano başlıklı tariften adapte edilmiştir


Porsiyon başına tahmini besin değerleri aşağıdaki gibidir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder