14.07.2011

Taze ve Kurutulmuş Mantarlı Yahni

CLICK FOR ENGLISH


Bugüne dek yaptığım en leziz et yemeklerinden biri desem abartmış olur muyum? Bence olmam ;)

Tarifte hem kurutulmuş hem de taze mantar olarak porcini kullanılıyor. Porcini maşallah ateş pahası olduğu için evdeki kültür mantarlarını kullandım

Tavsiyem, zaten tazesini kullanıyoruz diye kurutulmuş mantarı listeden çıkartmayın ve mutlaka kullanın. Yemeğin lezzetine lezzet kattığını göreceksiniz

Bu arada bu haftasonundan itibaren blogla pek ilgilenemeyeceğim. İstanbul'dan çok samimi 2 arkadaşımız 1,5 yaşındaki oğullarıyla bize geliyorlar. İtalya'dan yakın bir arkadaşımızı da alıp hep beraber hayatımızda ilk kez karavanla tatile çıkacağız. Bu 5 günlük karavan tatiliyle ilgili oldukça heyecanlı ve umutluyuz.Uzun sözün kısası bir süreliğine yeni tarif yayınlama ya da yorumlarınızı yanıtlama fırsatım olmayacak.

Yakında tekrar görüşmek üzere...


Ve nihayet gelelim bu leziz mantarlı yahni tarifi için gerekli malzemeler ve prosedüre:


10gr kurutulmuş mantar
Yeterince ılık su
80gr soğan
30gr sızma zeytinyağı
600gr dana ya da sığır eti (Yaklaşık 2,5-3cm küp doğranmış)
Yeterince un
50gr beyaz şarap
50gr domates püresi
300gr kaynar su
1 yemek kaşığı Thermomix Sebze ya da Et Suyu Konsantresi
400gr mantar, dilimlenmiş
Tuz (gerekirse)
Karabiber
1 yemek kaşığı kadar doğranmış maydanoz


  • Kurutulmuş mantarları bir kaba alıp üzerine ılık su ekleyerek yarım saat kadar bekletin
  • Soğanı 5 saniye 5 Hız doğrayın. 
  • Zeytinyağını ve suyu sıkılarak süzülmüş kurutulmuş mantarları ekleyin. 3 dakika 100°C 3 Hız pişirin
  • Etleri una buladıktan sonra hazneye alın. Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçerek 3 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin
  • Şarabı ekleyip SYTÇ ile 5 dakika 100°C 1 Hız pişirin
  • Domates püresi, kaynar su, Thermomix konsantresi ve mantarları ekleyip SYTÇ ile 20 dakika 100°C 1 Hız pişirin
  • Tuzunu kontrol edip gerekirse ekleyin. Biber de ilave ettikten sonra SYTÇ ile 20 dakika daha Varoma Isısı 1 Hız pişirin (Etin cinsine göre pişme süresini biraz uzatmak gerekebilir)
  • Servis kabına alıp üzerine maydanoz serpin

Servis Önerisi: Bu et yemeğinin yanına pilav ve/veya patates püresi çok yakışacaktır

Afiyet olsun...



Üzerinde değişiklikler yaparak A Tavola con la Carne Kitabındaki Bocconcini di Vitello alla Boscaiola başlıklı tariften uyarlanmıştır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder