Ben diyette olduğumuz için salatayı tercih ettim ama bu bol soslu somon tarifinin yanına pilavın çok güzel yakışabileceğini düşünüyorum.
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim bu tarif çok daha güzel bir fotoğrafı hak ediyor ama bazen çok aceleye getiriyorum fotoğraf çekerken.
Malzemeler ve tarif şöyle:
600gr somon (kılçıksız, derisiz)
Tuz
Karabiber
1 limonun suyu
450gr kültür mantarı
500gr su
50gr soğan
30gr sızma zeytinyağı
80gr beyaz şarap
120gr ricotta
1 limon kabuğu rendesi (beyaz kısım hariç)
Muskat
120gr krema
- Somon balığını 8 eşit parçaya kesin
- Tuz ve biberle tatlandırın. Üzerine limon suyu sıkın
- Yağlı kağıdı suyla ıslatıp fazla suyunu sıkın. (sıkarken yırtmamaya özen gösterin)
- Somon dilimlerini yerleştirip paket yaparak kapatın ve Varoma Tepsisine yerleştirin
- Mantarları ince dilimleyin ve Varoma Kabına alın
- Hazneye 500gr su koyup 6 dakika 100ºC 1 Hız ısıtın
- Su ısınınca Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirip 15 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin (7-8 dakika sonra içinde somon paketini ters çevirerek pişirmeye devam edin) Gerekirse pişme süresini 2-3 dakika uzatın
- Varoma Kabı ve Tepsisini kenara alarak sıcak muhafaza edin
- Haznedeki suyu boşaltıp içine soğan ve yağ koyun. 3 dakika 100ºC 4 Hız pişirin
- Kelebek parçasını takın. Şarap, ricotta ve mantarların yarısını koyup 3 dakika 100ºC 4 Hız pişirin
- Limon kabuğu rendesi, muskat, krema ve kalan mantarları ekleyip tuz ve biberle tatlandırdıktan sonra 30 saniye 1 Hız karıştırın
- Balıkları servis tabağına alıp üzerlerine sos dökün
Afiyet olsun...
Idee per il tuo Varoma Kitabındaki Salmone al Vapore con Salsa di Champignon başlıklı tariften üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir
Porsiyon başına tahmini besin değerleri aşağıdaki gibidir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder