Kayık Kabak
10gr maydanoz
40gr galeta unu
50gr parmesan
3 büyük kabak (600gr)
50gr sosis, mortadella ya da prosciutto cotto
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Bezelyeli Yüksük Makarna
40gr sızma zeytinyağı
30gr taze soğan
50gr sosis ya da pancetta
300gr bezelye
250gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılmış)
850gr su
1 yemek kaşığı Thermomix konsantresi
250gr yüksük makarna
- Hazneye maydanoz, parmesan ve galeta ununu koyup 10 saniye Turbo Hız karıştırın
- Kabakları boylamasına ortadan ikiye kesin. İçini oyarak çıkartın
- Kabak içi, sosis, yumurta, tuz ve biberi ekleyip 20 saniye 5 Hız karıştırın
- Kabakların içini hazırladığınız karışımla doldurun ve Varoma Kabı ile Tepsisine dizin.
- Hazneye zeytinyağı, soğan ve sosisi koyup 3 dakika 100ºC 4 Hız pişirin
- Kabuk ve çekirdekleri temizlenmiş domatesleri atın 5 saniye 5 Hız doğrayın
- Su, Themomix konsantresi ve bezelyeleri ekleyin. Varomayı yerleştirin. Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçip 25 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin
- Varomayı kenara alıp makarnaları hazneye ekleyin. Varomayı tekrar geri yerleştirin. Makarna paketi üzerinde yazan süre kadar SYTÇ ile Varoma Isısı 1 Hız pişirin
- Bezelyeli makarnayı tabaklara servis yapın
- Kabakları da bir servis tabağına alıp masaya getirin
Afiyet olsun
Üzerinde değişiklik yaparak Allo Scoperta di Bimby kitabındaki Pasta e Piselli con le Zucchine Farcite başlıklı tariften adapte edilmiştir
Son zamanlarda hep vermeye çalıştığım kalori hesabına gelince...
Kitapta bu yemeğin 6 kişilik olduğu belirtilmiş ancak bunu yaptığım gün aç günüme mi denk geldi yoksa hakikaten mi azdı tam bilemiyorum ama bana 6 kişiyi pek doyurmaz gibi geldi. 4, hadi bilemedin 5 kişiye anca yeter ya da Allah benim gözümü doyursun! :)
Hem 4 hem de 6 posiyon üzerinden tahmini besin değerleri şöyle:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder