28.07.2011

Buharda Fındıklı Bademli Somon

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO


   
Ne diyebilirim ki? Tek kelimeyle muhteşem! Lezzetli, besleyici, hafif ve düşük kalorili bir öğün istiyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Az ama kararında pişmiş somon ağzınızda eriyor adeta. 

Bir diğer avantajı ise çok pratik olması. Yarım saat içinde kolaylıkla hazırlanıp servis yapılabilir. 

Rezeneden pek haz etmeyenler onun yerine kabak veya uygun gördükleri başka bir sebze kullanabilirler.

Sözü daha fazla uzatmadan tarife geçeyim.

Malzemeler:
20gr fındık
20gr badem
15gr susam
Bir avuç maydanoz yaprağı
Tuz
Karabiber
4 somon fileto (herbiri 200gr)
Sızma zeytinyağı
400gr rezene
500gr su
100gr beyaz şarap
1 defne yaprağı
Yeşil salata

Sos:
25gr sızma zeytinyağı
15gr balsamik sirke
Tuz


Yapılışı:


  • Fındık, badem, susam, maydanoz, tuz ve karabiberi hazneye koyup 5-8 saniye 5 Hız doğrayın. Gerekirse süreyi uzatın ama toz haline getirmemeye dikkat edin. Kenara alın
  • Hazneye su, şarap, tuz ve defne yaprağını koyun
  • Varoma Kabı ve Tepsisini fırçayla hafif yağlayın.
  • Somon fümeleri hazırladığınız fındık-badem karışımına bulayıp Varoma Kabı ve Tepsisine yerleştirin
  • Rezeneyi ince doğrayıp Varomadaki balıkların etrafına dağıtın

  • 20 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin
  • Yeşil salata ile birlikte somon ve rezeneleri tabaklara alın
  • Haznedeki suyu boşaltıp sos malzemelerini koyun ve 10 saniye 3 Hız çırpın
  • Sosu yeşil salata ve rezene üzerine gezdirdikten sonra servis yapın

Afiyet olsun. 

Üzerinde değişiklik yaparak şu tariften uyarlanmıştır.
luisa2'ye paylaşım için teşekkürler.

Porsiyon başına besin değerleri tahmini olarak aşağıdaki gibidir:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder