9.11.2011

Adaçayı Yapraklı Tavuk

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO



Sevgili Arkadaşlar,


Blogda yayınladığım tariflerin İngilizce'nin yanısıra İtalyanca versiyonlarına da yer vermeye karar verdim. Yani bundan böyle yayınlayacağım yeni tarifleri 3 dilde yayınlayacağım, Allah yardımcım olsun:)


Stefano'nun da yardımıyla elimizden geldiğince blogdaki eski tarifleri de tercüme edeceğiz. Bazı eski başlıkların tekrar canlanmasının nedeni bu güncellemeden dolayıdır.


Görüşmek üzere...


Malzemeler:
50gr soğan
20gr tereyağı
200gr süt
200gr su
1 tatlı kaşığı Thermomix Sebze Suyu Konsantresi
Tuz (ben kullanmadım, konsantre zaten tuz içeriyor)
Karabiber
8 adaçayı yaprağı
500gr tavuk göğüs (ince dilimlenmiş)
Yeterince un
50gr emmental peynir, kabaca doğranmış (kaşar, gouda, fontina vb de olur)
1 yumurta sarısı


Yapılışı:


  • Soğan ve tereyağını hazneye alıp 3 dakika 100ºC 4 Hız pişirin
  • Süt, su, Thermomix konsantresi, biber (ve eğer gerek görüyorsanız tuz) ekleyip 7 dakika 90ºC 1 Hız pişirin
  • Bu sırada tavuk dilimlerini una bulayın. Thermomix Kabı ve Tepsisinin tabanına elinizle parçaladığınız 2şer adaçayı yaprağını yayın. Tavuk dilimlerini dizin ve üzerlerine kalan adaçayı yapraklarını serpin.

  • Varomayı yerleştirip 15 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin.
  • Pişen tavukları bir fırın kabına dizin.
  • Haznede kalan sütlü karışıma peynir ve yumurta sarısını ekleyip 10 saniye 6 Hız karıştırın
  • Elde ettiğiniz karışımı tavukların üzerine dökün
  • Önceden 180ºC ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin

Afiyet olsun...



Üzerinde değişiklik yaparak Alla Scoperta di Bimby kitabındaki Petti di Pollo alla Salvia başlıklı tariften adapte edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder