PER ITALIANO
Tart:
1 limon kabuğu (beyaz kısmı hariç)
80gr şeker
Bir tutam tuz
300gr un
6gr kabartma tozu
150gr tereyağı (soğuk, kabaca doğranmış)
2 yumurta
Peynirli Harç:
1 limon kabuğu (beyaz kısmı hariç)
100gr şeker
500gr ricotta
1 yumurta
50gr çam fıstığı
100gr damla çikolata
Yapılışı:
- Tart için hazneye limon kabuğu, şeker ve bir tutam tuz koyup 10 saniye 10 Hız toz haline getirin.
- Un, kabartma tozu, tereyağı ve yumurtaları ekleyip 20 saniye 6 Hız karıştırın
- Hazneden alıp beze haline getirdiğiniz hamurdan küçük bir parça alıp üzerini süslemek için kenara ayırın
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında oklavayla açıp yağlı kağıtla beraber 26cm çapında bir tart kalıbına alın. Üstteki yağlı kağıdı nazikçe çıkarın. (Hamur kalıbın kenarlarını da kaplasın)
- Hamurun varsa fazlalıklarını kesip kenara ayırdığınız küçük hamura katın
- Hazneyi temizlemeye gerek olmaksızın peynirli harcı hazırlamak üzere limon kabuğu ve şekeri koyup 10 saniye 10 Hız toz haline getirin
- Ricotta ve yumurtayı ekleyip 30 saniye 4 Hız karıştırın
- Çam fıstığı ve çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırın
- Peynirli harcı tart hamurunun üzerine yayın
- Kenara ayırdığınız hamurdan arzunuza göre şeritler ya da kalıpla şekiller keserek tartın üzerini süsleyin
- Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. (Ben sönmüş fırın içinde soğumaya bıraktım)
- Son olarak buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. (1 gün önceden hazırlarsanız daha süper olur)
Afiyet olsun...
Tarifin orijinaline buradan ulaşılabilir. Francesco'ya sonsuz teşekkürler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder