PER ITALIANO
Malzemeler:
600gr büyük boy mantar (6 adet mantar 600gr geldi)
300gr yeşil, sarı, kırmızı biber
40gr parmesan
5gr maydanoz
2 ançüez fileto
5gr zeytinyağı
150gr yağı süzülmüş ton balığı konserve (240gr'lık kutu)
50gr yeşil zeytin
40gr galeta unu (ben 20gr galeta unu, 10gr buğday kepeği ve 10gr yulaf kepeği kullandım)
Yapılışı:
- Parmesanı hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak 10 saniye rendeleyin ve kenara alın
- Maydanozu 5 saniye 7 Hız rendeleyin
- Mantarların saplarını nazikçe kopartarak hazneye atın. Ançüezleri ekleyip 1 saniye 5 Hız doğrayın.
- Spatula ile ortada toplayıp zeytinyağını ilave edin ve 10 dakika 100ºC 1 Hız pişirin (Bu esnada mantarları kararmamaları için limonlu suda bekletin)
- Ton balığı, yeşil zeytin, galeta unu ve 25gr parmesan ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip fırçayla çok hafif yağlayın
- Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp ortadan boylamasına ikiye kesin.
- Mantar ve biberlerin içini hazırladığınız harç ile doldurarak tepsiye dizin. Üzerlerine parmesan serpip çok az zeytinyağı gezdirin.
- 180ºC Fırında 50 dakika pişirin (İlk 30 dakika sonrasında üzerlerine 1 fincan su döktükten sonra pişirmeye devam edin)
- Gerek görürseniz son 5 dakika fırın ızgarası ile pişirin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder