PER ITALIANO "Occhi Insanguinati"
Nerede kalmıştık?
Bir önceki yazımda Halloween için yaptığımız Korku Tünelini anlatmıştım. Bugün de barakadaki yemekten biraz bahsedip bu Kanlı Gözleri nasıl yaptığımı anlatacağım.
Yemeği düzenlediğimiz evin, daha doğrusu barakanın iç dekorasyonunu ve süslemesini Andrea ile birlikte üç gün önceden yaptık. Kapalı alan olduğu için yağmur çamur derdi yoktu. Son gün bir de bunun için koşturmamız gerekmeyecekti. Böylelikle işi aceleye getirmemize gerek kalmaksızın içimize sinen bir dekorasyon yaptık. Andrea'nın babası hergün hayvanları beslemeye geldiği için bir tek hazırladığımız iki 'özel' panonun asılmasını son güne bıraktık.
Bu panolardan ilki Kayıp Kişiler Panosuydu. Panodaki fotoğrafları günler öncesinden hazırlamıştım. Tüm davetlilerin üzerinde oynanmış fotoları yer alıyordu panoda. Bu şekilde hem eğlenceli hem güne hem de bize özel birşey yaratmıştık.
İkinci pano ise Zombie Panosu idi.
Onu da günler önce davetlilerin fotoğrafları üzerinde oynayarak hazırlamıştım. Ayrıca zombie resimlerinden bazılarını çerçeveledik ve barakadaki dolaplardan birinin üzerine yerleştirerek dekorasyona dahil ettik. Gecenin sonunda misafirlere Cadılar Günü'ne özel hatıra olarak hediye ettik.
Akşam getirilen yiyecek ve içeceklerin alınması ve hazırlanmasında herkesin emeği vardı.
Lucia bizim bu sene de Halloween temalı tatlılar hazırlayacağımızı duyunca kendi hazırlayacaklarının da temalı olmasını istemişti ve iki hafta önce bana bu konuda fikir danışmıştı. Benim internette görüp aklımın bir köşesine not ederek ileride hazırlamayı planladığım birkaç şey vardı. Tekrar bir arama yapıp bulduğum fotoğrafları Lucia ile paylaştım. Bir akşam Serenella'nın da katkısıyla denedik ve güzel sonuç alınca Cadılar Bayramı'nda da yapmaya karar verdik.
Resimdekileri kendim bizzat yapmadığım için tam tarif veremiyorum, belki ileride bir gün yaparım. Ancak en azından kabaca nasıl yapıldıklarını söylemek isterim.
- Kolajın en üstünde yeralan mumyalar sosis etrafına milföy hamuru sarılarak yapıldı.
- Sol alttaki mumyalar ise şeritler halinde kesilmiş Sottilette peyniri ve zeytin dilimleri ile süslenmiş mini pizzalardan yapıldı.
- Son olarak sağ altta yeralan minik fareler ise tuzlu kraker üzerine oturtulmuş üçgen peynirlerden oluşuyor. Kulaklar mini sosis dilimlerinden, gözler çörek otu, burun zeytin dilimi ve kuyruk ise salatalık ya da havuç kabuğundan yapıldı.
Sofradakiler sırf bunlarla sınırlı kalmadı tabi. Herkes farklı şeyler hazırlayıp getirdi. Masadakilerle bir yirmi kişi daha doyardı belki. Nitekim ertesi gün de o geceden artanları yedik.
Nihayet tatlıları servis atma vakti geldi çattı. Ancak bunun için Stefano ve benim önce eve doğru kısa bir yolculuk yapıp tatlıları almamız gerekti. Hepsinin buzdolabında saklanması gerekliydi ve barakadaki buzdolabı küçüktü, içine herşeyi sığdırmamıza imkan yoktu, o nedenle tüm tatlıları taşımaya tamamen hazır ve nazır halde paketlenmiş şekilde evdeki dolapta bırakmıştık. Aşağıdaki fotoğrafta da göreceğiniz gibi dolabın en üstteki ilk üç rafı tamamen tatlı ve keklere ayrılmış durumdaydı!
Son olarak tatlılar da ikram edildikten sonra içinde en azılı suçluların (!) olduğu 160 kişilik bir Arananlar dosyası çıktı ortaya :) İçinde plastik kapladığımız 'mug shots' yani sabıka fotoğrafları vardı. Herkesin kendini ve birbirini tahmin etmeye çalıştığı küçük bir oyun oynamayı planladığımız için, aşağıdaki kolajın en alt sağ tarafında Giuliano'nun elinde gördüğünüz gibi, isimlerin üzerine bant yapıştırmıştık. Tahmin edilebileceği gibi tahminler havada uçuştu :)
Çerçevelediğimiz hatıra zombie fotolarının yanısıra dekorasyon ve eğlence amaçlı yaptığımız tüm fotoları sahiplerine dağıttık.
Gece sonunda çok yorulmuş, bitkin ama mutluyduk.
Tarife geçelim artık ne dersiniz?
Bu tarifi Giallo Zafferano'da buldum. Çok lezzetli ve ayrıca servisi de çok pratik.
Öyle ki yalnız Cadılar Bayramı'nda yapmak haksızlık olur.
Elbette böyle kanlı kanlı da sunulmaz diğer günlerde:) Kan kısmını es geçerek sadece göz yapılabilir. Hem böylece royal icing yapıp sıkma torbası ile sıkmaya da gerek kalmayacak ve işiniz kaydadeğer şekilde azalacaktır.
Ya da hindistan cevizi ile kaplanabilir, süsleme şekerleri ile süslenebilir.
Malzemeler:
100gr petibör bisküvi
300gr ricotta peyniri
400gr beyaz çikolata
Süslemek için:
M&M's ya da Smarties veya Bonibon
60gr bitter çikolata
1 yumurta beyazı
200gr şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kırmızı Gıda Boyası
Yapılışı:
- 50gr çikolatayı hazneye koyup 7 saniye 7 Hız rendeleyin.
- 1,5 dakika 50°C 2 Hız eritin.
- Bisküvi ve ricotta peynirini ekleyip 15 saniye 5-6 Hız karıştırın.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. (Tarifte toplam 30 tane göz çıktığı belirtilse de biz 20 tane kadar çıkardık. Tercih ettiğiniz büyüklüğe bağlı. Biz biraz daha büyükçe yapmak istedik)
- Tepsiyi biskivi topları katılaşana kadar 15 dakika buzluğa koyun.
- Kalan 350gr çikolatayı parçalara kırıp temiz ve kuru hazneye koyun ve 10 saniye 7 Hız rendeleyin.
- 4-5 dakika 50°C 2 Hız eritin.
- Eriyen çikolatanın yarısını bir kaba alın. (Kalan yarısı haznede kalsın, eğer fazla yoğunlaşırsa hemen ısıtabilmeniz açısından.)
- Hazırladığınız bisküvi toplarından birini çikolata dolu kaba daldırıp çikolata ile kaplayın. Bir çatal yardımıyla alarak fazla çikolatayı süzün ve yağlı kağıt üzerine dizin. Üzerine hemen bir adet M&M (ya da Smarties) şekerini çok hafif basırarak yerleştirin.
- Kalan bisküvi topları ile de aynı şekilde devam edin.
- Çikolata katılaşınca yağlı kağıt üzerine akmış olan fazla çikolatayı keskin bir bıçak yardımıyla kesin.
- Bitter çikolatayı hazneye koyup 7 saniye 7 Hız rendeleyin.
- 1,5 dakika 50°C 2 Hız eritin.
- Bir sıkma torbası ya da yağlı kağıttan yaptığınız külaha koyup şekerlerin ortasına çok az sıkarak gözbebeklerini yapın.
- Royal icing hazırlamak için temiz ve kuru hazneye şekeri koyup 40 saniye 10 Hız toz haline getirin.
- Yumurta akı, limon suyu ve kırmızı gıda boyasını ekleyip karıştırın. (Elbette bu ölçülerle bu tarifte ihtiyacınız olandan fazla Royal Icing elde edeceksiniz.)
- Bir sıkma torbası ya da yağlı kağıttan yaptığınız külah yardımıyla sıkarak göz yuvarlağı etrafında kanlı damarları oluşturun.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
- Trüf kağıdı üzerinde servis yapılabilir. Biz servisi minik cam kaplarla yaptık.
Afiyet olsun...
Yazıda bahsettiğim fotoğraf efektleri belki bazı okuyucuların ilgisini çekmiştir. Kullandığım uygulama ve programların adlarını da vereyim o halde.
Kayıp Kişiler Uzaylı Fotoları için:
- Alien Booth (Ipad ve Iphone uygulaması)
- Pixlr-o-matic foto efekt programı (Ben Ipad uygulamasını kullandım ama Windows PC, browser ve hatta Facebook üzerinden de kullanılabiliyormuş. Web adresleri şurada. Ben programı bilgisayara indirdim bile :) )
Zombie Fotoları İçin:
- Monster Booth - Halloween! (Ipad ve Iphone uygulaması)
- Pixlr-o-matic foto efekt programı
Mug Shots Sabıka Fotoğrafları için
- Copper dizisinin internet sitesi
İyi eğlenceler ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder