26.07.2011

Kabak ve Havuç Salatası

CLICK FOR ENGLISH


Lazanyaydı, pizzaydı, tatlıydı derken tatil dönüşü aldık yine kiloları :) Neyse ki bu kez adam başı 1 kilo ile sınırlı kaldı. Bir süre daha hafif tarifler yapmaya devam edeceğim sanırım. Önümüzdeki İstanbul tatiline hazırlık :)


Bugünkü tarif gayet light ve çok basit bir sebze salatası tarifi. Sebzelerin hafif diri kalması açısından pişme süresi de kısa. Süreyi tercihinize göre uzatabilir ya da kısaltabilirsiniz.


300gr kabak, jülyen doğranmış
300gr havuç, jülyen doğranmış
350gr su
25gr sızma zeytinyağı
10gr limon suyu
1/2 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
Tuz

  • Hazneye suyu koyun
  • Havuçları Varoma Kabına, kabakları Varoma Tepsisine koyup 9 dakika Varoma Isısı 2 Hız buharda pişirdikten sonra salata kasesine alıp soğumaya bırakın
  • Haznedeki suyu boşaltın, soğuk su işle çalkalayarak hazneyi soğutun. Sos için zeytinyağı, limon, fesleğen ve tuzu hazneye koyup 10 saniye 3 Hız çırpın. Soğumuş sebzelerin üzerine dökerek karıştırdıktan sonra servis yapın
  • Et, tavuk ya da balık yanında servis yapabilirsiniz

Tahmini besin değerleri aşağıdaki gibidir
  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder