PER ITALIANO
Limon Kremalı Tart, Thermomix'i aldıktan sonra beraberinde gelen ana kitaptan bakarak yaptığım ilk tatlı tarifleri arasındaydı. O zamanlar ortada blogun kendisini bir kenara bırakın, bir blog yazma düşüncesi bile yoktu. Tarifleri fotoğraflamadan yayınlamamam ve geçen süre zarfında başka başka tarifler denemem nedeniyle yayınlamak bugüne kaldı. Davetli olduğumuz akşam yemeği için yapıp götürdüğümden maalesef dilimlenmiş olarak fotoğraf çekemedim.
Tarif ilk yaptığımda kitaptaki haliyle çok ekşi gelmişti bana, kremanın keskin bir tadı vardı.
İkinci yapışımda tarifin üzerinde oynadım ve harika oldu. Tadan herkesten tam puan aldı
Malzemeler:
Tart Hamuru
300gr un
150gr şeker
100gr tereyağı
1 yumurta (60gr)
1 yumurta sarısı
1/2 paket kabartma tozu
Krema
2 limon kabuğu (beyaz kısım hariç)
80gr taze sıkılmış limon suyu
40gr su
2 yumurta (60'şar gramlık)
20gr tereyağı
100gr şeker
Yapılışı:
- Tüm hamur malzemelerini hazneye koyup 1 dakika 6 Hız yoğurun
- Hamuru biri büyük biri daha küçük olmak üzere 2 parçaya bölün. (Benim büyük olan parça 400gr idi)
- Temiz ve kuru hazneye limon kabuklarını koyup 15 saniye 8 Hız rendeleyin.
- Limon suyu, su, yumurtalar, tereyağı ve şekeri ekleyip 12 dakika 90ºC 3 Hız pişirin
- Kenara alıp soğumaya bırakın.
- Büyük hamuru iki yaprak yağlı kağıt arasına koyarak oklavayla yaklaşık 26-28cm tart kalıbına göre, kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde açın. Yağlı kağıtla birlikte tart kalıbına alın (Benim kalıbımın alt kısmı 26cm, üst kısmı 28cm çapında ve derinliği ise 4cm. Sizinkinin birebir aynı olması şart değil elbette. Sadece bilginiz olsun diye yazdım)
- Soğuyan limonlu kremayı üzerine yayın
- Küçük hamuru da iki yağlı kağıt arasında oklavayla tartın üstünü kaplayacak büyüklükte açın
- Yağlı kağıt yardımıyla nazikçe aktararak kremanın üzerini kapatın
- Tart hamurunun kenarlarını şekildeki gibi içe doğru katlayarak güzelce kapatın
- Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Önemli Not: Limon rendelerken sadece dış kabuğunu rendeleyip kabuğun hemen altındaki beyaz kısmı rendelememeye özen gösterin!! Aksi takdirde kremaya (ya da her ne hazırlıyorsanız ona) acılık katacaktır.
Io e il mio Bimby kıtabındaki Torta alla Crema di Limone başlıklı tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder