Malzemeler:
30gr parmesan
1 kg kabak (Bendeki 3 büyük kabak 1 kg geldi)
50gr taze soğan
1 kutu nohut konservesi, suyu süzülmüş (1 Kutu brüt 400gr; suyu süzülmüş miktar yaklaşık 200gr))
100gr beyaz peynir
20gr galeta unu
Tuz, biber
Sızma zeytinyağı
Yapılışı:
- Parmesanı hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak 10 saniye rendeleyip kenara alın
- Kabakları boylamasına ikiye kesin. Eğer benim gibi büyük kabak kullanıyorsanız ortalarından enlemesine de ikiye kesin
- Kabakların içini sebze oyucu ile oyun ve kenara alın
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerini fırçayla hafif yağlayın. İçi oyulmuş kabakları dizin
- Nohut, kabak içi ve soğanı 45 saniye 5 Hız karıştırın
- Peynir, galeta unu, tuz ve biber ekleyip 5 saniye 4 Hız karıştırın
- Hazırladığınız nohutlu harcı kabaklara paylaştırın
- Üzerlerine parmesan serpip çok az zeytinyağı gezdirdikten sonra 160°C'de 50-55 dakika pişirin. Gerekirse son 5 dakika fırın ızgarası ile pişirin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder