Kimi kıvamlı ayran sever kimi daha sulu. Yoğurt-buz-ve su oranını kullandığınız yoğurdun kıvamına ve damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Bildiğiniz gibi yoğurdunuzu da Thermomix'le hazırlamanız mümkün. Şu ana kadar denediğim başlıca 3 yöntem şöyle:
Yoğurt Yöntem 1
Yoğurt Yöntem 2
Yoğurt Yöntem 3
Ben son zamanlarda genelde 3. yöntemi kullanıyorum.
2 bardak ayran için malzemeler ve prosedür şöyle:
Malzemeler:
300gr yoğurt
200gr buz (oda sıcaklığında 3-5 dakika beklemiş)
50gr soğuk su
Tuz
Yapılışı:
- Hazneye buz, yoğurt ve tuz koyup hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak 20 saniye çırpın
- Kelebek parçasını takıp su ekleyin ve 1 dakika 3 Hız çırpın
- Bardaklara alıp hemen servis yapın
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder