18.10.2011

Buz gibi Ayran

CLICK FOR ENGLISH
  
 
Kimi kıvamlı ayran sever kimi daha sulu. Yoğurt-buz-ve su oranını kullandığınız yoğurdun kıvamına ve damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi yoğurdunuzu da Thermomix'le hazırlamanız mümkün. Şu ana kadar denediğim başlıca 3 yöntem şöyle:

Yoğurt Yöntem 1
Yoğurt Yöntem 2
Yoğurt Yöntem 3

Ben son zamanlarda genelde 3. yöntemi kullanıyorum.

2 bardak ayran için malzemeler ve prosedür şöyle:

Malzemeler:
300gr yoğurt
200gr buz (oda sıcaklığında 3-5 dakika beklemiş)
50gr soğuk su
Tuz


Yapılışı:

  • Hazneye buz, yoğurt ve tuz koyup hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak 20 saniye çırpın
  • Kelebek parçasını takıp su ekleyin ve 1 dakika 3 Hız çırpın
  • Bardaklara alıp hemen servis yapın


Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder