21.06.2010

Yoğurt (Versiyon 2)

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO
  
Daha önce de bir yoğurt tarifi yazmıştım. Bu da alternatif bir tarif. Bu tarifle yapılan yoğurt biraz daha kıvamlı oldu gibi geldi bana. Malzemeler aynı, sadece prosedür biraz daha farklı.
Bu tarifle yaklaşık 1 kilo yoğurt hazırladım.

1 litre tam yağlı süt
100gr yoğurt

  • Sütü 17 dakika 90°C 2-3 Hız ısıtın
  • Isısını ara ara kontrol ederek 37°'ye inene kadar ılınmaya bırakın
  • Isı 37°'ye iner inmez yoğurdu ekleyip 10sn 3-4 Hız karıştırın
  • 17 dakika 37° 2-3 Hız ısıtın.
  • Üstünü battaniye ile sararak ya da ayrı bir termos kaba alıp kapağını kapatarak gece boyunca dinlenmeye bırakın
  • Bir kavanoz ya da kaba alıp ağzını kapatarak buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun....

Not: Eğer 2 litre süt ile hazırlayacaksanız pişme sürelerini 20 dakikaya çıkarın

Valerie'nin tarifinden uyarlanmıştır
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder