70gr parmesan
1 soğan
15gr maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250gr kültür mantarı
50gr kurutulmuş porcini mantarı
500gr patates
100gr süt (+ biraz da ekmeği ıslatmak için)
2 yumurta
70gr bayat ekmek
Tuz, karabiber
Galeta unu
Tereyağı (isteğe bağlı)
- Ilık su dolu bir kaba kurutulmuş mantarları koyarak yarım saat bekletin
- Ekmeği biraz sütle ıslatarak bekletin.
- Parmesanı hızı kademeli olarak 2'den 9'a arttırarak 15sn rendeleyerek ayrı bir tabağa alın
- Soğanı 5sn 4-5 Hız doğrayın ve ayrı bir teflon tavaya alın.
- Maydanozu 5sn 6-7 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın.
- Patateslerin kabuğunu soyup orta büyüklükte doğrayın.
- 'Kelebek' parçasını takın. Patatesleri, süt ve tuzu koyarak 18 dakika 100° 1Hızda pişirin
- Kültür mantarlarını doğrayın.
- Soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Doğranmış mantarları da ekleyerek soteleyin
- Mantarlar yumuşayınca, suyuyla beraber kurutulmuş mantarları ve maydanozu da ekleyerek tuzunu ayarlayın. Mantarlar iyice suyunu çekene kadar pişirin.
- Ekmeği sıkarak suyunu süzün. Yumurtaları hafif çırpın
- 'Kelebek' parçasını çıkarın. Pişen patateslerin üzerine parmesan rendesi, yumurta, ekmek, mantar, karabiber ve gerekirse tuz da ekleyerek 1 dakika 3-4 Hız karıştırın. Bu şekilde yumuşak bir karışım elde edeceksiniz. (Eğer çok yumuşak olduğunu düşünürseniz biraz daha galeta unu ve parmesan ilave edin. Ben ilave etmedim)
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini fırçayla hafif yağlayın
- İki tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alarak galeta ununda yuvarladıktan sonra yağlı kağıt üzerine dizin
- Eğer isterseniz üzerlerine fındık kadar tereyağı da koyabilirsiniz (ben daha hafif olması için koymadım)
- Önceden 220° ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. (10 dakika sonra terslerini çevirin)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder