29.06.2010

Bademli Tavuk

 
CLICK FOR ENGLISH
  
 
600gr tavuk göğüs
Yeterince un
30gr zeytinyağı (5+25)
40gr kabuksuz badem
1 kırmızı soğan
150gr kaynar su
10gr Thermomıx sebze konsantresi

20gr file badem
Tuz, karabiber
Çörek otu (arzuya göre)
  
  • Tavuk etini orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın. Biraz tuz serpin ve hafif una bulayın
  • Hazneye 5gr zeytinyağı ile kabuksuz bademleri koyup 3 dakika 90ºC 2 Hızda hafif kavurun
  • Bademleri kağıt havlu üzerine alın
  • Soğanı hazneye koyup 6sn Turbo hızda doğrayın
  • 25gr zeytinyağı ekleyip 3 dakika 100ºC 4 Hızda kavurun
  • Tavuk etini ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonu (SYTÇ) ile 3 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
  • Kaynar su ve sebze konsantresini ilave edip SYTÇ ile 12 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
  • Biberini ve gerekirse tuzunu ayarlayıp, bütün ve file bademleri de ekleyerek SYTÇ ile 2 dakika daha 100ºC Kaşık Hızında pişirin.
  • Üzerini çörek otu ile süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun...

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder