CLICK FOR ENGLISH
600gr tavuk göğüs
Yeterince un
30gr zeytinyağı (5+25)
40gr kabuksuz badem
1 kırmızı soğan
150gr kaynar su
10gr Thermomıx sebze konsantresi
20gr file badem
Tuz, karabiber
Çörek otu (arzuya göre)
- Tavuk etini orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın. Biraz tuz serpin ve hafif una bulayın
- Hazneye 5gr zeytinyağı ile kabuksuz bademleri koyup 3 dakika 90ºC 2 Hızda hafif kavurun
- Bademleri kağıt havlu üzerine alın
- Soğanı hazneye koyup 6sn Turbo hızda doğrayın
- 25gr zeytinyağı ekleyip 3 dakika 100ºC 4 Hızda kavurun
- Tavuk etini ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonu (SYTÇ) ile 3 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
- Kaynar su ve sebze konsantresini ilave edip SYTÇ ile 12 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
- Biberini ve gerekirse tuzunu ayarlayıp, bütün ve file bademleri de ekleyerek SYTÇ ile 2 dakika daha 100ºC Kaşık Hızında pişirin.
- Üzerini çörek otu ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun...
Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder