8.06.2010

Körili Tavuk

CLICK FOR ENGLISH 
PER ITALIANO 



Bilmiyorum tüm bu malzemeleri birarada kullanmayı hiç denediniz mi? Ortaya muhteşem bir tavuk yemeği çıktı. Benim sık pişireceğim yemekler listesine girdi bile. Umarım siz de bizim kadar beğenirsiniz.

Malzemeler: 
500gr tavuk göğsü
1 limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 büyük soğan
50gr kuru üzüm
75gr taze krema
2 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Tuz, karabiber
 
Yapılışı:
  • Tavuk etini doğrayın. Bir kapta 1 limonun suyu ile 1 yemek kaşığı köriyi eritip, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek karıştırın. Tavuk etini koyup yarım saat marine edin
  • Soğanları ince ince doğrayın.
  • Hazneye 600gr su koyup 8-10 dakika 100° 1 Hızda kaynama noktasına getirin.
  • Varoma Kabına soğanların yarısını koyun. Üzerine marine sosu ile beraber tavuğu ekleyin. 


  • En üste kalan soğanları ve kuru üzümü koyun. 


  • Kapağını kapatıp 30 dakika Varoma ısısında 1 Hızda pişirin
  • Tavuk pişince sosu hazırlayın: Hazneden 1 ölçü kabı ile suyu kenara ayırıp gerisini dökün.
  • Hazneye 1 ölçü kabı suyu geri koyun. Krema, mısır nişastası, kalan 1 yemek kaşığı köri ile tuz ve karabiberi ekleyin. 4 dakika 80° 4 Hızda pişirin.
  • Varoma Kabındaki tavuğu soğan ve üzümlerle karıştırıp servis tabağına alın. Üstüne körili sosu döktükten sonra servis yapın.



Afiyet olsun...


 Yanında arpa şehriye ve salata ile servis yaptım.




Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.
Francesco'ya bu harika tarif için teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder