10gr maydanoz (sadece yapraklar)
10 yaprak fesleğen
2 litre su
200gr basmati pirinci
200gr somon balığı konservesi
200gr bezelye (dondurulmuş bezelye kullandım)
200gr kiraz domates
15 çekirdeği çıkarılmış zeytin
1 yemek kaşığı kapari (suyu süzülmüş)
1 limon suyu
40gr zeytinyağı (+ kalıbı yağlamak için)
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Süslemek için domates+zeytin
- Maydanoz ve fesleğeni 7sn 7 Hız doğrayın. Gerekirse bir kez daha tekrar edip ayrı bir kaba alın
- Hazneye 2 litre su ve tuz koyup 15 dakika Varoma ısısı 1 Hızda kaynatın (Ya da aceleniz varsa kettle da kullanabilirsiniz)
- Buhar sepetini takıp pirinci içine koyun. Pirincin cinsine göre 10-18 dakika pişirin. İlk 5 dakika Varoma ısısında geri kalan süre 100ºC'de 2 Hızda pişirin. (Ben toplam 15 dakika pişirdim)
- Bu arada kiraz domatesleri ve zeytinleri doğrayın. Maydanoz ve fesleğenin olduğu kaba alın. Üzerine kaparileri, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
- Somonu süzün. Derince bir kaba elinizle ya da çatalla ufalayarak koyun.
- Pişen pirinci süzün ve pişmeye devam etmemesi için soğuk sudan geçirin. Somonun olduğu kaba alarak karıştırın
- Haznedeki suyu tekrar kaynama noktasına getirerek buhar sepetini tekrar takın ve içine bezelyeleri koyarak 10 dakika 100ºC 2 Hızda pişirin
- Pişen bezelyelerin suyunu süzerek soğuk sudan geçirin ve sebzelerin olduğu kaba alarak karıştırın.
- Tüm malzemeleri (pirinç, sebzeler...) karıştırın
- Bir kek kalıbını fırçayla yağlayın. Pirinç salatasını üzerine bastırarak içine koyun. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Pirinç salatasını bir tabağın üzerine ters çevirerek çıkartın. Üzerini zeytin ve domatesle süsleyebilirsiniz.
Not: Kek kalıbı sadece dekorasyon amaçlıdır, dolayısıyla kullanıp kullanmamak size kalmış. Tabaklara servis ederken şeklini yitirecektir.
Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder