16.06.2010

İki Renkli Tavuk Köftesi

CLICK FOR ENGLISH


3 yumurta ile arzuya göre hazırlanmış 2 omlet (ben birini ıspanaklı ve peynirli, diğerini peynirli ve kurutulmuş domatesli hazırladım. Omletleriniz çok kalın olmasın)
100gr parmesan
500gr tavuk göğüs eti
250gr ricotta ya da lor peyniri
Tuz
150gr salam
Zeytinyağı
Beyaz şarap

  • Öncelikle omletlerinizi arzu ettiğiniz gibi hazırlayın.
  • Parmesanı hızı 2'den 9'a kademeli arttırarak 15sn rendeleyin.
  • Tavuk göğsünü doğrayarak hazneye koyun. 20sn 5 Hız karıştırın
  • Ricotta ve tuz ekleyip 10sn 5 Hız karıştırın
  • Elde ettiğiniz yumuşak karışımı yağlı kağıt üzerinde elinizle yaklaşık 25x40cm açın (gerekirse ellerinizi hafif unlayabilirsiniz)
  • Üzerine salam dilimlerini serdikten sonra omletleri de yan yana koyun
  • Yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde düzgünce ve kenarlarını güzelce kapatarak sarın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine alın. Biraz zeytinyağı ve beyaz şarap gezdirip alüminyum folyo ile kapatarak yarım saat dinlendirin
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika - 1 saat pişirin. (ilk yarım saatten sonra alüminyum folyoyu çıkarın)

Afiyet olsun...

Cookaround'daki tariften uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder