CLICK FOR ENGLISH
Özellikle sabah kahvaltıları için ideal!
200gr süt
200gr su
20gr yaş maya
10gr şeker
1 yumurta akı
700gr un
5gr tuz
100gr ceviz
100gr haşhaş
150gr zeytinyağı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
- Su ve sütü hazneye koyarak 1,5 dakika 37° 1 Hız ısıtın
- Mayayı ekleyip 4sn 4 Hız çırpın.
- Sırasıyla şeker, yumurta akı, un (eleyerek) ve tuzu ekleyip 5 dakika yoğurma modunda yoğurun
- Hamuru derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hazneye cevizi koyup 10sn 6 Hız doğrayın.
- Haşhaş ve zeytinyağını ilave ederek 10sn 3 Hız karıştırın.
- Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün
- Tazgahı unlayın. Herbir parçayı oklavayla yaklaşık 17x27cm ebatında açın. İçlerine sostan sürerek rulo yaparak kapatın. Ruloyu spiral şeklinde kendi etrafında döndürün (gül böreği yapar gibi)
- Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerini fırçayla biraz yağlayın
- Ekmekleri tepsiye dizip yarım saat daha mayalanmaya bırakın.
- Yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın. Fırçayla ekmeklerin üzerine sürün
- Önceden 170° ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder