10gr maydanoz (sadece yapraklar)
1 yemek kaşığı taze mercanköşk (ya da taze kekik)
1 soğan
20gr zeytinyağı
300gr su
5gr şeker
25gr yaş maya
600gr un
10gr tuz
Taze çekilmiş karabiber
20gr zeytin ezmesi
25gr güneşte kurutulmuş domates (yağı süzülmüş ve doğranmış)
- Maydanoz ve mercanköşkü hazneye koyup 7sn 7 Hız doğrayın. Gerekirse işlemi bir kez daha tekrarlayın. Ayrı bir tabağa alın.
- Çalkalayıp kuruladığınız hazneye soğanı dörde bölerek koyun. 2sn 6 Hız doğrayın. Gerekirse işlemi bir kez daha tekrarlayın.
- Spatulayla soğanı ortada toplayıp zeytinyağını ilave edin. 3 dakika 100ºC 1 Hızda pişirin
- Su ve şekeri ekleyip 1 dakika 37ºC 1 Hızda ısıtın
- Yaş mayayı ekleyip 4sn 4 Hız karıştırın.
- Un (eleyerek), tuz, karabiber, zeytin ezmesi, maydanoz-mercanköşk ve kurutulmuş domatesi ekleyip Yoğurma Modunda 5 dakika yoğurun. (Hamur yumuşak kıvamlı olacaktır)
- Derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru unladığınız mutfak tezgahı üzerine alıp 2-3 dakika yoğurun, gerekirse 1-2 yemek kaşığı daha un ilave edin (Çok fazla un ilavesi yapmadan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin)
- Yağlı kağıt serili 28-30cm çapında bir fırın tepsisine alarak elinizle tepsi boyutunda yayın.
- Üzerine bıçakla verev çizikler atın
- Üzerini temiz bir bezle örterek yarım saat daha mayalanmaya bırakın. Bu arada fırını 220ºC'ye getirin
- Ekmeği fırına vermeden önce hafifçe unlayın.
- 220ºC önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını 200ºC'ye indirip 20 dakika daha pişirin
- Ekmeği tel ızgara üzerinde ılınmaya bırakın
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder