150gr un
100gr kakao
1/2 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
120gr sütlü çikolata
120gr tereyağı ya da margarin
200gr bonibon şekeri (100+100)
320gr şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
- Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip ılınmaya bırakın
- TM31 üzerine bir kap yerleştirerek unu ve kakaoyu tartın. Karbonat ve tuzu da ekleyerek bir kaşıkla karıştırın.
- Şeker, yumurta ve vanilyayı hazneye koyup 30sn 5 Hız çırpın
- Çikolatayı ekleyip 1 dakika 5 Hız çırpın
- TM31'i 4 Hızda çalıştırın. Kapaktaki delikten unlu karışımı kaşık kaşık dökün. (Toplam 1,5 dakika)
- 100gr bonibon ekleyin spatula ile karıştırın
- Küçük dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye en az 4-5cm aralıklı olarak dizin (Aman dikkat! Pişerken çok yayılıyorlar!!! Ya da alternatif olarak muffin kağıtları da kullanabilirsiniz ama muffin kağıtlarını tıkabasa doldurmayın!)
- Geri kalan 100gr bonibonla kurabiyelerinizin üzerini dekore edin
- Önceden 170° ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin (Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz yumuşak bir kıvamda olacaklar ancak daha sonra kendilerini toparlayacaklardır)
- Yağlı kağıtla beraber ızgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın
Afiyet olsun...
"Martha Stewart Living Holiday Cookies / Double Chocolate Cookies"den uyarlanmıştır
Bu tür kurabiyeleri çok seviyorum bonibonlu hiç denemedim elinize sağlık.
YanıtlaSilGüzel mesajınız için teşekkür ederim Sema Hanım
Sil