23.06.2010

Bonibonlu Kurabiye

CLICK FOR ENGLISH

150gr un
100gr kakao
1/2 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
120gr sütlü çikolata
120gr tereyağı ya da margarin
200gr bonibon şekeri (100+100)
320gr şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
  • Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip ılınmaya bırakın
  • TM31 üzerine bir kap yerleştirerek unu ve kakaoyu tartın. Karbonat ve tuzu da ekleyerek bir kaşıkla karıştırın.
  • Şeker, yumurta ve vanilyayı hazneye koyup 30sn 5 Hız çırpın
  • Çikolatayı ekleyip 1 dakika 5 Hız çırpın
  • TM31'i 4 Hızda çalıştırın. Kapaktaki delikten unlu karışımı kaşık kaşık dökün. (Toplam 1,5 dakika)
  • 100gr bonibon ekleyin spatula ile karıştırın
  • Küçük dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye en az 4-5cm aralıklı olarak dizin (Aman dikkat! Pişerken çok yayılıyorlar!!! Ya da alternatif olarak muffin kağıtları da kullanabilirsiniz ama muffin kağıtlarını tıkabasa doldurmayın!)
  • Geri kalan 100gr bonibonla kurabiyelerinizin üzerini dekore edin
  • Önceden 170° ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin (Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz yumuşak bir kıvamda olacaklar ancak daha sonra kendilerini toparlayacaklardır)
  • Yağlı kağıtla beraber ızgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın

Afiyet olsun...

"Martha Stewart Living Holiday Cookies / Double Chocolate Cookies"den uyarlanmıştır

2 yorum:

  1. Bu tür kurabiyeleri çok seviyorum bonibonlu hiç denemedim elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel mesajınız için teşekkür ederim Sema Hanım

      Sil