4 yaprak jelatin
120gr şeker
450gr ricotta peyniri
150gr süt
1/2 portakal suyu
Çikolatalı sos için:
75gr bitter çikolata
50gr tam yağlı süt
10gr margarin ya da tereyağı
1/2 paket vanilya
- Yaprak jelatinleri su dolu bir kaba alıp bekletin.
- Çikolatalı sosu hazırlayın: Tüm sos malzemelerini koyup 5 dakika 50° 4 Hız pişirin ve ayrı bir kaba alın.
- Yıkayıp kuruladığınız hazneye şekeri koyun. 20sn 10 Hız pudra şekeri haline getirin.
- Ricotta ve süt ile birlikte 4 yemek kaşığı çikolatalı sostan koyun ve 40sn 4 Hız çırpın.
- Jelatinleri sudan çıkarıp elinizle suyunu sıkın. Yarım portakal suyu ile birlikte küçük bir kaba koyarak kısık ateşte eritin.
- TM31'i 4 Hızda çalıştırın ve çalışır haldeyken jelatinli portakal suyunu dökün. 40sn karıştırmaya devam edin.
- 6 küçük kaseyi (alüminyum sufle kabı da olabilir) suyla ıslatın. Karışımı paylaştırın. 3 saat buzdolabında bekletin.
- Kapları ters çevirerek tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sostan gezdirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...
Tarif 'Le Merende Della Mamma' kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder