100gr süt
20gr yaş maya
620gr un
80gr şeker
Bir tutam tuz
1 yumurta sarısı
50gr yoğurt
80gr oda sıcaklığında margarin
600gr süt
85gr un
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
180gr şeker
150gr bitter çikolata
100gr süt kreması
Çekilmiş Antep fıstığı ya da fındık
- Süt ve suyu 1 dakika 37° 1 Hız ısıtın
- Mayayı ekleyip 4 sn 4 Hız çırpın.
- Eleyerek unu ekleyin. Şeker, tuz, yumurta, yoğurt ve margarini ekleyin
- 4 dakika Yoğurma modunda yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine üzerlerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Üzerlerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
- Önceden 175° ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin
- Süt, un, yumurta sarıları, vanilya ve şekeri 12 dakika 90° 4 Hızda pişirin ve arada 4-5 Hız çırparak soğumaya bırakın. Kremayı sıkma torbasına doldurun. Kekleri enlemesine ortadan ikiye kesip içlerine kremayı sıkın.
- Süt kreması ve çikolatayı birlikte eritin. Keklerin üst kapaklarını çikolata sosuna batırarak tel ızgara üzerine dizin. Sos soğuyunca kapaklarını kapatıp servis yapın.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder