3.06.2010

Yıldızlı Tart

CLICK FOR ENGLISH



Hamur için
200gr margarin (oda ısısında)
1 yumurta sarısı
Bir tutam tuz
60gr yoğurt
10gr zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
500gr un

Üzeri için
70gr süt
1 yumurta
70gr taze krema
150gr beyaz peynir
200gr lor peyniri ya da ricotta
50gr rokfor ya da gorgonzola
  • TM31 haznesinin üzerine bir kap koyun. İçine eleyerek un koyarak tarttıktan sonra kenara alın.
  • Margarin, yumurta sarısı, tuz, yoğurt ve kabartma tozunu hazneye koyun. 3 Hızda çalıştırın. 30sn sonra kapaktaki delikten kaşıkla unu ekleyin. (toplam 2 dakika)
  • Tekrar 1 dakika 4 Hız çalıştırın. Aynı anda kapaktaki delikten soktuğunuz spatula ile de karıştırın
  • Hamuru ayrı bir kaba alın, elinizle toparlayın. Üzerini temiz bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin
  • Tart kalıbı boyutunda, kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde yağlı kağıt kesin
  • Hamuru merdaneyle yağlı kağıt üzerinde, kalıbınızın boyutundan biraz daha büyükçe açın.
  • Hamuru kalıba yerleştirin. Makas yardımıyla kenar kısımlarını keserek düzeltin
  • Artan hamuru tekrar açarak inceltin ve yıldız şekilli kurabiye kalıplarıyla kesin

  • Üzeri için süt, yumurta ve süt kremasını 1 dakika 5 Hız çırpın.
  • Beyaz peynir, lor ve rokforu ekleyip 10sn 5-6 Hız karıştırın
  • Peynirli harcı tart üzerine yayıp spatula ile düzeltin
  • Yıldız motifli hamurları yerleştirin
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın

Afiyet olsun...

Alev Kaman'ın Modern Türk Mutfağı kitabından uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder