PER ITALIANO "Nutella"
Malzemeler:
120gr kavrulmuş fındık
120gr şeker
100gr bitter çikolata
100gr sütlü çikolata
100gr beyaz çikolata
100gr tam yağlı süt
80gr ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı Brandy
Yapılışı:
- Fındık ve şekeri hazneye koyun ve 30 saniye 7 Hızda çalıştırın
- Çikolataları elinizle kırarak ekleyin. 30 saniye 7 Hızda çalıştırın
- Süt, ayçiçek yağı ve brandy ekleyin. 7 dakika 50°C 4 Hız pişirin
- Cam kavanoza doldurun.
- Ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında saklayın.
Afıyet olsun...
Not: Buzdolabında koyulaşacaktır.
Not 2: Bu tarifle yaptığım nutellayı tart yaparken de kullandım, süper oldu:)
Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.
Dudi'ye paylaşım için teşekkürler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder