60gr galeta unu
1 dal biberiye
3 yaprak adaçayı
10gr maydanoz (sadece yapraklar)
1 diş sarımsak
200gr havuç
200gr yeşil kabak
100gr soğan
300gr rezene
350gr mantar
1 litre su
Sos için
200gr kaşar peynir (gouda, edammer vb)
1 yumurta
100gr süt kreması
100gr süt
Tuz, karabiber
- Galeta unu, biberiye yaprakları, adaçayı, maydanoz ve sarımsağı 30sn Turbo Hız karıştırıp ayrı bir tabağa alın
- Hazneyi yıkamadan suyu koyup 12 dakika 100° 2 Hız ısıtın.
- Bu arada havuç ve kabakları ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı ince doğrayın. Hepsini Varoma Tepsisine koyun.
- Rezene ve mantarları doğrayın. Varoma Kabına koyun.
- Su kaynayınca Varoma kabı ve tepsisini haznenin üstüne yerleştirip kapağını örtün. 20 dakika Varoma ısısında 2 Hızda pişirin.
- Pişen sebzeleri 20x30cm boyutunda bir fırın tepsisine alıp nazikçe karıştırın.
- Hazneden suyu boşaltın. Yıkamaya gerek kalmadan peynir, krema, süt,yumurta, tuz ve biberi koyup 30sn 4 Hız karıştırın. Karışımı sebzelerin üzerine dökün. Üzerine galeta unlu karışımı serpin.
- Fırında 200°'de pişirin. Gerekirse 5 dakika daha fırının ızgara opsiyonu ile üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Tarifin orijinalinde mantar yerine karnabahar kullanılmaktadır. Buradan veya şuradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder