15.01.2014

Füme Peynirli Mantarlı Kiş

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Füme Peynirli Mantarlı Kiş

 
Bugün sizlerle bu güzel tart tarifini paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:

Biberiyeli Brise Hamuru:
1 dal taze biberiye, yıkanmış ve kurulanmış, sadece yapraklar
300gr un
150gr tereyağı, kabaca doğranmış
Bir tutam tuz
75gr soğuk su

Üzeri için:
30gr zeytinyağı
300gr kültür mantarı, dilimlenmiş
Tuz
Biber
200gr füme peynir, dilimlenmiş (füme provolone peyniri)
2 yumurta


Yapılışı:

  • Hazneye biberiye yapraklarını koyup 30 saniye 7 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın.


  • Un, tereyağı, tuz ve soğuk suyu ekleyip 20 saniye 5 Hız yoğurun.


  • Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

  • Temiz ve kuru hazneye zeytinyağı, dilimlenmiş mantarlar, tuz ve biber koyup Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 5 dakika 100°C Kaşık Hızında pişirin. Soğumaya bırakın.


  • 28cm çapında bir tart kalıbınının tabanını ve kenarlarını hamurla kaplayın.


  • Hamurun üstünü mantarla kaplayın. (pişerken saldığı su hariç)


  • Üzerine dilimlenmiş füme peyniri dizin.


  • En üstü çırpılmış yumurta ile kaplayın.


  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Füme Peynirli Mantarlı Kiş

Afiyet olsun.

Arzu ederseniz yanında pastırma ile sıcak servis yapabilirsiniz.


Thermomix ile Füme Peynirli Mantarlı Kiş

Bimby yemek kartı koleksiyonundaki Torta Salata con Champignon e Provola başlıklı tariften adapte edilmiştir.


4 yorum:

  1. muhteşem görünüyor, elinize sağlık, hemen uygulayalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..
      Umarım memnun kalırsınız

      Sil
    2. Sinem hanım yaptım :) ama mantar yoktu evde onun yerine ıspanak koydum çok güzel oldu, teşekkürler..

      Sil
    3. Çok sevindim beğendiğinize. ;)
      Böylelikle bir alternatifimiz de oldu ıspanak sevenler için.
      Paylaştığınız için teşekkürler...

      Sil