PER ITALIANO
Bugün sizlerle bu güzel tart tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
Biberiyeli Brise Hamuru:
1 dal taze biberiye, yıkanmış ve kurulanmış, sadece yapraklar
300gr un
150gr tereyağı, kabaca doğranmış
Bir tutam tuz
75gr soğuk su
Üzeri için:
30gr zeytinyağı
300gr kültür mantarı, dilimlenmiş
Tuz
Biber
200gr füme peynir, dilimlenmiş (füme provolone peyniri)
2 yumurta
Yapılışı:
- Hazneye biberiye yapraklarını koyup 30 saniye 7 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın.
- Un, tereyağı, tuz ve soğuk suyu ekleyip 20 saniye 5 Hız yoğurun.
- Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Temiz ve kuru hazneye zeytinyağı, dilimlenmiş mantarlar, tuz ve biber koyup Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 5 dakika 100°C Kaşık Hızında pişirin. Soğumaya bırakın.
- 28cm çapında bir tart kalıbınının tabanını ve kenarlarını hamurla kaplayın.
- Hamurun üstünü mantarla kaplayın. (pişerken saldığı su hariç)
- Üzerine dilimlenmiş füme peyniri dizin.
- En üstü çırpılmış yumurta ile kaplayın.
- Önceden 180°C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Arzu ederseniz yanında pastırma ile sıcak servis yapabilirsiniz.
Bimby yemek kartı koleksiyonundaki Torta Salata con Champignon e Provola başlıklı tariften adapte edilmiştir.
muhteşem görünüyor, elinize sağlık, hemen uygulayalım..
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilUmarım memnun kalırsınız
Sinem hanım yaptım :) ama mantar yoktu evde onun yerine ıspanak koydum çok güzel oldu, teşekkürler..
SilÇok sevindim beğendiğinize. ;)
SilBöylelikle bir alternatifimiz de oldu ıspanak sevenler için.
Paylaştığınız için teşekkürler...