3.08.2011

Rengarenk Krep Rulo

CLICK FOR ENGLISH


Sevgili Arkadaşlar,

Tatil nedeniyle bir süre blog çalışmalarına ara verdiğimi duyurmak istedim. Son yazım 3-4 hafta kadar anasayfada kalacağı için de son tarif olarak bu krepleri seçtim yokluğum esnasında sayfayı renklendirmeleri açısından ;)

Bu süre zarfında yorum ve mesajlarınıza hemen yanıt vermem mümkün olmayabilir. 

Eylül'de tekrar görüşmek üzere...

Bu krep rulolar sofralarını renklendirmek isteyenler için birebir
Helene'nin blogunda görür görmez hayran kaldığım bu tarifi denemem kaçınılmazdı!

Helene bu tarifi İspanyol bir blogdan almış. Başka bir İspanyol blog da renkleri arttırarak tarife ayrı bir renk katmış. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür

Hazırlanması oldukça kolay ve fazla vakit de almıyor. 
Üç rengin üçünü de aynı anda yapmak zorunda değilsiniz. Nasıl ve kaç kişilik servis yapacağınıza bağlı olarak sadece bir ya da ikisini yapılabilir. Ama sofraya getirilmiş üç rengin çok hoş bir renk cümbüşü oluşturduğu da kesin

Renkler için pişmiş pancar, ıspanak ve havuç kullanılıyor
Helene her üçünü de Varoma'da pişirmiş. Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz
Bende pişmiş pancar vardı. Pişirmem gerekmedi yani
Taze ıspanak yoktu, dondurulmuş vardı. Mikrodalgada yapıverdim hemen
Havuçları Varoma'da pişirdim

Bu tarifi nasıl ve nerede kullanacağınız size kalmış. Geniş bir kullanım alanı var. İster kahvaltıda servis yapın, ister akşam yemeği ile birlikte ya da meze sofrasında

Gerekli malzemeler ve prosedür şöyle:


150gr pişmiş sebze, kabaca doğranmış (pancar, ıspanak ya da havuç - seçtiğiniz sebze krepin rengini belirleyecek)
100gr süt
1 yumurta
1 diş sarımsak
90gr un
Bir tutam tuz

  • Yapacağınız renge göre seçtiğiniz sebze ile sarımsak, süt ve yumurtayı 20 saniye 6 Hız çırpın
  • Un ve tuz ekleyip 15 saniye 4 Hız çırpın. 
NOT: Eğer pancarlı yapıyorsanız çırpma işlemleri sırasında Ölçü Kabının üstünü bir bezle kapatmanızı tavsiye ederim. Böylece leke yapabilecek sıçramaları önlemiş olursunuz.


Bu tarifle kıvamlı bir karışım elde edeceksiniz.

  • Çok az ağladığınız 24 ya da 26cm çapında bir teflon tavada orta-yüksek ateşte pişirin. 
  • Karışımı bir spatula yardımıyla düzgünce tabana yaymaya gayret edin. (Düz kenarlı pasta kreması şekillendirme spatulası da kullanılabilir, gayet kullanışlı oluyor)
  • Pişme sırasında üzerine tabak kapatarak ters yüz edin. Altı ve üstü de piştiğinde tavadan alıp soğumaya bırakın. Pişirirken altını çok yakmayın ki rengini korusun, gerekirse ocağı biraz kısın. Piştiğinde sünger gibi ve rahatça rulo yapılabilecek bir yumuşaklıkta olacaktır

Peki içini nasıl dolduralım?
Nasıl isterseniz aynen öyle.
Ben sert ve yumuşak beyaz peynir ve Philadelphia (labneye benzer) ile bir karışım hazırladım.
Ricotta, mascarpone ya da başka bir krem peynir, tek başına ya da karıştırarak kullanılabilir
Peyniri sürmeden önce krepin soğumuş olması önemli ki peynir erimesin!
Ben havuçlu olanın içine 1 tane de sosis koydum yuvarlamadan önce. Helene somon ve frenk soğanı koymuş
Tamamen size, damak zevkinize ve elinizdeki malzemeye bağlı
Son olarak krepi streç film yardımıyla rulo şeklinde sarın ve bir süre buzdolabında dinlendirin
Dilimleyerek servis yapın. Dilimleme sırasında bıçağı arada ıslatın. Sunum açısından daha güzel olacaktır

Afiyet olsun...


Kaynaklar:
Veggie Spirals
Rollitos de remolacha y mascarpone
Espirales de colores con queso





2 yorum: