6.04.2012

Buğdaylı Mercimek Çorbası

CLICK FOR ENGLISH "Farro Lentil Soup"
PER ITALIANO "Zuppa di Farro e Lenticchie"




Malzemeler:
10gr maydanoz
40gr soğan
75gr kereviz, kabaca doğranmış
60gr havuç, kabaca doğranmış,
100gr kırmızı biber, kabaca doğranmış
2 diş sarımsak
30gr sızma zeytinyağı
200gr yeşil mercimek (yıkanmadan önce tartılacak)
1000gr kaynar su
1/2 - 1 yemek kaşığı Thermomix Et ya da Sebze Suyu Konsantresi
100gr farro (kılçıksız buğday) (yıkanmadan önce tartılacak)

  • Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayıp kenara alın.
  • Soğan, kereviz, havuç, kırmızı biber ve sarımsağı Hızı birkaç kez 2'den 5'e arttırıp azaltarak sebzeler istediğiniz boyuta gelene kadar doğrayın
  • Yağ ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (STYÇ) opsiyonu seçili olarak 4 dakika 100°C 1 Hız pişirin.
  • Yıkayıp süzdüğünüz mercimekler ile Thermomix konsantresi ve kaynar suyu ekleyip SYTÇ ile 10 dakika 100°C 1 Hız pişirin.
  • Son olarak buğdayı ve birazını daha sonra serpmek için kenara ayırdığınız maydanozu ekleyip 30 dakika daha SYTÇ ile 100°C 1 Hız pişirin.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder