10.05.2013

Çilekli Vodka

CLICK FOR ENGLISH "Strawberry Vodka"
PER ITALIANO "Vodka alla Fragola"


Çilek ve Vodka'nın harika uyumu... ;)

Evde vanilya özütü yapmak için Vodka almıştım. Bana gereken 1 bardak kadardı. Kalan Vodkayla da birşeyler yapmak istedim. Aklıma kısa süre önce gördüğüm bu tarif geldi.

Dolabımızda hemen her zaman dondurulmuş çilek olmasının avantajını yaşayarak bu tarifi 5 dakikada yapıverdim. 

Tarife geçmeden önce Kapadokya gezimizin ikinci gününden de birkaç fotoğraf paylaşmak isterim.

İkinci güne kar sürprizi ile uyandık! Kar yağma ihtimali ile ilgili birkaç şey duyduysak da önceki gün 17 civarında seyreden hava sıcaklığının ardından hiç beklemiyorduk açıkçası.


Kahvaltımızın ardından yine yeni yeniden Paşabağ dedik. Bir gün önce gezdiğimiz yerleri karlı da görme imkanı gezimize ayrı renk kattı.


Paşabağ'dan sonraki durağımız Zelve Açık Hava Müzesi oldu. Girişte lapa lapa yağarak her yeri bembeyaz bir örtü gibi kaplayan karın beş dakika sonra hızlıca eriyivermesi şaşırtıcıydı.



Zelve'den sonra Güvercinlik Vadisi'ne uğradık. Kapadokya'da tarımda alanlarında güvercin gübresi çok kullanılırmış.



Arabayla gitmiş olmamızın avantajını kullanarak hazır buralardayken İç Anadolu'nun en yüksek dağı olan (ve ayrıca peri bacalarının oluşumunda da emeği geçen ;) ) Erciyes'e de gidelim dedik. Bu sayede Kayseri'yi de ucundan kıyısından görmüş olduk.

Akşam yemeğini Ürgüp'deki Han Çırağan Restoranda yedik. Oralara yolu düşüp de nerede yiyelim diye düşünenlere tavsiye ederim. Seçim şansı bol, yemekler lezzetli, şarap menüleri zengin.

Çilekli Vodka için gerekli malzemelere geçelim artık...


Malzemeler:
100gr şeker
600gr dondurulmuş çilek (oda sıcaklığında 5 dakika bekletilmiş)
100gr limon suyu
100gr soğuk su
330gr Vodka

Not: Ben 50gr limon 50gr portakal suyu kullandım. Her ikisi de taze sıkılmıştı..


Yapılışı:

  • Hazneye şekeri koyup 10 saniye 10 Hız toz haline getirin.


  • Çilekleri ekleyip 30 saniye 10 Hız püre haline getirin.



  • Limon suyu, su ve Vodkayı ilave edip 30 saniye 6 Hız çırpın.



  •  0,7 litrelik iki steril şişeye aktarın. Buzdolabında saklayın.



Şerefe... ;) 


Ben sakarlık edip büyük boy şişelerimden birini kırdığım için fotoğraflarda bir büyük, bir küçük şişe ve bir de büyük bardak var ;)

Küçük shots bardaklarında daha küçük porsiyonlar halinde de servis edilebilir. 

Misafirliğe giderken götürülebilecek güzel bir hediye olabilir.

Şişeyi dolaptan çıkartıp çalkaladıktan sonra kullanın. Aradan birkaç hafta geçtikten sonra benim şişedeki çilek ve alkol iyice ayrışmıştı. Servis yapmadan önce tekrar hazneye doldurup 10 saniye 6 Hız çırptım. Size de öyle yapmanızı tavsiye ederim.

Cucinare a Modo Mio kitabındaki Vodka alla Fragola başlıklı tariften adapte edilmiştir.




4 yorum:

  1. thermo da mı direniyor:) neye direniyor:) özledik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha... #DirenThermomix! Alemsin valla! Kahkahalarla güldürdün beni!
      Ama bir yerde hakkın da var. Gezi psikolojisinden çıkamadım. Taa uzaklardan ama çok yakın takipteyim. İçimden ne yazmak ne yemek yapmak ne de blogla ilgilenmek gelmedi uzun süredir. Üstelik elimde hazır tarif ve yazı da var.
      Misafirlerim oldu, on gün İsveçten kuzenim ve bir hafta da İstanbuldan çok samimi dostlarımız. Meşguldüm de anlayacağın. Ama asıl neden sanırım böyle Gezi sonrası birdenbire herşeyin boş gelmesi sonucu bir boşvermişlik durumu. Mucks

      Sil
  2. Bloğunuzu çok beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
    Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
    http://lezzettaneleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son günlerde blogla pek ilgilenemedim. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Blog hayatınızda başarılar dilerim size de.

      Sil