26.04.2010

Çikolatalı Hafif Donut


Kızartmadan, fırında yapılan bu hafif donut (doughnut) tarifini herkese tavsiye ederim.

Malzemeler:
110gr su
70gr süt
50gr şeker
20gr yaş maya
390gr un
1 yumurta
60gr ayçiçek yağı
Bir tutam tuz
Bir tutam tarçın

Üzeri için:
150gr arzuya göre bitter, sütlü ya da beyaz çikolata
Süs şekerleri
  • Su, süt ve şekeri hazneye koyup 1 dakika 37° 2 Hız ısıtın.
  • Mayayı elinizle parçalayarak içine atın. 4sn 4 Hız çırpın.
  • Unu eleyerek hazneye koyun. Yumurta, yağ, tuz ve tarçını ekleyin. 4 dakika yoğurma modunda yoğurun.
  • Hamuru seramik ya da cam derin bir kaba alıp, kabın üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın. Elinizle ya da oklavayla düzgünce 8-9cm çapında açın (kalınlığı 1-1,5cm olacak). Küçük bir kapak ya da bardakla ortasını delin. (Delinen parçayı tekrar hamura katın)
  • Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Bu şekilde yaklaşık 12-14 donut elde edeceksiniz.
  • Donutlarınızı yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında 15-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin (Pişirme süresi fırına göre değişecektir)
  • Pişen donutlarınızı ılınmaya bırakın.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin. Donutları çikolataya bulayarak yağlı kağıdın üzerine geri koyun. Üzerlerine süs şekeri serpin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder