30.07.2010

Spinacine (Ispanaklı Tavuk Köftesi)

CLICK FOR ENGLISH


35gr parmesan (kabaca doğranmış)
500gr tavuk göğüs (küp küp orta büyüklükte doğranmış)
120-150gr dondurulmuş ıspanak
1 yumurta
20gr un
Tuz

Üzeri için
1-2 çırpılmış yumurta
Galeta unu
Zeytinyağı

  • Ispanağı çözülmesi için buzluktan önceden çıkartın ya da 2 dakika mikrodalgadan geçirin. Elinizle sıkarak suyunu süzün. (Ispanağın çözülüp suyu süzülmüş gramajı yaklaşık 50-75gr olacaktır)
  • Parmesanı 15 saniye hızı kademeli olarak 2'den 9'a arttırarak doğrayın
  • Doğranmış tavuğu ekleyip 15 saniye 7 Hız doğrayın
  • Ispanağı ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın
  • Yumurta, un ve tuzu ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın
  • Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp çok az zeytinyağı ile fırçalayın
  • Karışımdan parçalar koparıp elinizle bastırarak yassıltın. (Daha kolay çalışmak için ellerinizi ıslatın ya da hamburger presi ile de hazırlayabilirsiniz. Yaklaşık 9cm çapında 8 köfte elde ettim) 
  • Önce çırpılmış yumurta ve sonra galeta ununa bulayın.(Arzu ederseniz birer kez daha yumurta ve galeta ununa bulayın) Tepsiye dizin.
  • Üzerlerine spreyle çok az zeytinyağı sıkın (ya da çok az yağ gezdirin)
  • Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin (15 dakika sonra ters çevirip pişirmeye devam edin)

Afiyet olsun...

Not: İsterseniz fırında pişirmek yerine kızartma yapabilirsiniz. Köfteleri galeta unu yerine mısır ununa da bulayabilirsiniz.



Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz
bellaisa'ya paylaşım için teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder