1.02.2011

Alman Ekmeği

CLICK FOR ENGLISH 

  
290gr su
20gr yaş maya
10gr bal
500gr tam buğday unu
10gr tuz
15gr sızma zeytinyağı
15gr susam
15gr keten tohumu
15gr ayçekirdeği içi
15gr kabak çekirdeği içi

Üzeri için ayrıca susam, keten tohumu, ayçekirdeği, kabak çekirdeği karışık

  • Suyu 1 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın
  • Bal ve mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
  • Un, tuz, yağ, susam, keten tohumu, ayçekirdeği ve kabak çekirdeği içlerini de ekleyip 4 dakika yoğurma modunda yoğurun
  • Hafif yağladığınız derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın

  • Tezgah üzerine susam, keten tohumu, ayçekirdeği, kabak çekirdeği serpiştirin

  • Mayalanan hamuru tezgah üzerine alarak bir yandan tohumlara bulayın, diğer yandan şekil verin
  • Yağlı kağıt serili tepsiye alın
  • Üzerine bıçakla 1cm derinliğinde verev çizikler atın

  • Üzerini nemli bir bezle örterek 30-45 dakika daha mayalanmaya bırakın
  • Önceden 220ºC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 180ºC'ye düşürerek 40-45 dakika daha pişirin
  • Fırından alıp ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın

Afiyet olsun....




Sara Papa'nın "Tutta la Bontà del Pane" kitabındaki "Pane Tedesco" tarifinden üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder